« Život
objavljeno prije 9 godina
ZANIMLJIVO

Nevjerojatne činjenice o ljudskom tijelu

Naša se koža stalno razvija i radi nove slojeve, a izračunali su da u životu odbacimo čak 18 kilograma stare kože

Ludo zabavne činjenice o tijelu
Ludo zabavne činjenice o tijelu (Arhiva)
Više o

zanimljivosti

,

ljudsko tijelo

,

pogrešne činjenice

Stanice našeg tijela stalno se razmnožavaju, tako da u svakoj sekundi nastane 25 milijuna novih stanica. Ne čudi onda podatak da se i naša koža stalno razvija i radi nove slojeve, a izračunali su da u životu odbacimo čak 18 kilograma stare kože.

>> Fascinantne činjenice o ljudskom tijelu >>

Raznorazni mikroorganizmi cijelo vrijeme žive i rade na našem tijelu, a velik broj njih nastanio se u našem pupku. Znanstvenici kažu da ih ima toliko da bi one, teoretski, mogle napraviti ekosustav jednake kompliciranosti kao prašume.

Ljudsko tijelo savršen je mehanizam koji može raditi čuda, a zapravo se i u njemu cijelo vrijeme odvijaju čudesne stvari. Tako se, primjerice, impulsi po živcima kreću fantastičnom brzinom od 400 kilometara na sat kako bismo što prije osjetili bol.

>> Zabavne činjenice o ljudskom tijelu >>

Ništa manje zanimljiv nije i podatak da sastav naših suza zavisi od razloga iz kojeg plačemo - suze radosnice drugačije su od tužnih. 

Fascinantan podatak za kraj priče govori o tome da je naše oko toliko osjetljivo da bi moglo vidjeti treptaj svijeće na udaljenosti o 48 kilometara!

01.05.2015. 17:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh