« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 6 mjeseci
neće moći

Neuspjeli pokušaji sabotaže prosvjeda

Facebookeri nisu jedini kreativci u ovoj gunguli oko prosvjeda

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Stegnite vi remen bando lopovska

,

facebook prosvjed Zagreb

,

Facebook prosvjed

Od samog početka, kada je grupa za organizaciju prosvjeda počela stjecati desetine tisuća pristaša, oponenti su pokušavali zaustaviti trend. Prvo su vladini webmasteri napravili svoju grupu za podršku Sanaderu, no doživjeli su fijasko nevjerojatnih proporcija, jer je na stotinu pristaša bilo tisuću onih koji su odbili pozivnicu za pristupanje grupi.

Počele su se otvarati grupe istog ili sličnog imena, a u pravu se grupu pokušalo infiltrirati nekoliko članova koji su se predstavljali kao administratori, pa su krenuli širiti lažne vijesti, što je u konačnici dovelo do današnjeg zatvaranja grupe za nove članove.

Zatim se, prema riječima jednog od organizatora prosvjeda Jakše Matovinovića, prešlo na druge metode, više ili manje suptilne. Sustavno se skidaju plakati, postavljaju lažni, bilo je hakerskih upada na stranice www.prosvjed.org, a na kraju su protivnici navodno kupili opaki ruski virus i poslali ga organizatorima.

Danas prosvjedi širom Hrvatske

Zadnja varijanta protivnika prosvjeda nije ništa manje domišljata, naime po plakatima za prosvjed lijepe se natpisi Otkazano, napravljeni tako da se može pomisliti da je to nalijepio organizator.

Prosvjednicima vrijeme ne ide na ruku, jer kiša je najavljena u većini gradova u kojima bi trebalo biti prosvjeda, no možda ovoga puta ekipa ponese kišobrane i ipak dođe na gradske trgove pokazati svoju brojnost i dosljednost ideji kojoj su se pridružili na Facebooku.

05.12.2008. 13:19:08
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh