« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
EVO VAM DRŽAVA

Netanyahu postavio pet uvjeta za mir

Izraelski premijer pokazao je kako zamišlja 'mir' – uvjetima koji onemogućuju stvaranje ikakve, a kamoli slobodne palestinske države

(Getty Images)
Više o

Izrael

,

Palestina

,

Zapadna obala

,

palestinska država

,

Benjamin Netanyahu

,

izraelsko palestinski pregovori

Mir između Izraela i Palestinaca moguć je bude li ispunjeno pet uvjeta, rekao je u srijedu izraelski premijer Benjamin Netanyahu. On je poručio da se Zid na Zapadnoj obali neće rušiti. među kojima su i priznanje Izraela i prestanak svih potraživanja od Izraela.

Na posebnoj sjednici Knesseta, Netanyahu je pod uvjetima nabrojao ostanak Zida na Zapadnoj obali, priznanje Izraela kao židovske države, prestanak svih potraživanja od Izraela, demilitarizaciju buduće palestinske države i to uz međunarodnu potvrdu, te zahtjev da se nijedan palestinski izbjeglica ne vrati na izraelski teritorij. Na kraju rasprave 51 zastupnik prihvatio je premijerove tvrdnje, a protiv ih je bilo 39.

Netanyahu je ostanak izraelskog Zida na Zapadnoj obali naglasio kao nužnost unatoč činjenici da već dugo vremena nije bilo palestinskih napada s okupiranih područja.

"Ograda razdvajanja ostaje i neće se demontirati. Čujem danas kako govore da je moguće skinuti ogradu jer je mirno. Prijatelji moji, upravo suprotno, mirno je jer ograda postoji", rekao je Netanyahu pravdajući sramotni zid koji navodno služi za obranu, a efektivno za otimanje palestinskog teritorija i kontrolu kretanja koja onemogućuje sve aspekte normalnog života Palestincima koji su prisiljeni živjeti unutar 'ograde'.

Izvor: Hina

22.07.2009. 21:41:36
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh