« Svijet
objavljeno prije 15 godina
IZRAEL-PALESTINA

Netanyahu ponudio pregovore Abasu

Premijer Netanyahu pristao je na zaustavljanje gradnje novih židovskih naselja, ali ne odustaje od širenja 'prirodnim prirastom'

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

Izrael

,

Palestina

,

Zapadna obala

,

Mahmud Abas

,

Benjamin Netanyahu

,

židovska naselja

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu u nedjelju je na sastanku vlade iznio ponudu da mirovni pregovori s palestinskim predsjednikom Mahmudom Abasom počnu odmah.

"Pozivam čelnika Palestinske samouprave Abu Mazena (Abasovo alternativni ime) da se uskoro nađemo na bilo kojoj lokaciji u Izraelu", rekao je Netanyahu i ponovio poziv drugim arapskim državama da surađuju s Izraelom. Palestinska samouprava već je priopćila da će s Izraelom početi mirovne pregovore samo ako prestane gradnja novih židovskih naselja na Zapadnoj obali, ali Netanyahu za sada nije pristao na taj zahtjev.

Premijer Netanyahu je predložio prestanak gradnje novih naselja i prestanak konfisciranja zemlje, ali traži da se dopusti 'prirodan rast' postojećih židovskih naselja što je termin koji izraelska vlast, između ostaloga, koristi za opisivanje dovršetka izgradnje i naseljavanja započetih naselja.

Izvor: Hina

12.07.2009. 15:13:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh