« Biznis
objavljeno prije 2 godine i 10 mjeseci
COOL

Nestlé Summer's Cool edukacija

Kompanija Nestlé organizira besplatni trotjedni online program edukacije iz različitih područja poslovanja

Sjajna tri tjedna...
Sjajna tri tjedna... (Arhiva)

Nestlé Summer's Cool, međunarodni edukativni program za studente i diplomce, ove se godine u Hrvatskoj odvija po drugi put. U okviru programa, mladi će potpuno besplatno imati priliku tijekom tri tjedna učiti od stručnjaka iz područja prodaje, nabave, marketinga, e-poslovanja te komunikacija. Posebnu vrijednost edukaciji daje i prilika mladima da kroz praksu primijene naučeno u formalnom obrazovanju.

Praksa je plaćena i studenti će dobiti certifikat prilikom uspješnog završavanja programa. Radionice na engleskom jeziku će se održavati online, od ponedjeljka do petka, po 6 sati dnevno, od 5. do 23. srpnja 2021. godine. Svi studenti koji žele proširiti znanje stečeno na fakultetu, mogu se prijaviti na službenoj stranici. Važan aspekt ove zanimljive prakse je i multikulturalno iskustvo studenata, koje će doživjeti radeći uz studente iz raznih zemalja.

Jedna od važnih zadaća kompanije Nestlé je pomoći mladima na njihovom poslovnom putu. Na Nestlé JI tržištu, 46,2 posto zaposlenika su milenijalci, a 2,5 posto pripada generaciji Z. Mlađe generacije su nam inspiracija i sa svojim svježim, inovativnim i poduzetničkim razmišljanjima doprinose sadašnjim i budućim izazovima", kazala je Jovana Uzelac, voditeljica ljudskih resursa za Nestlé JI tržište.

Iskusni profesionalci s različitih područja poslovanja Nestlé JI tržišta, studentima će ovog ljeta ponuditi priliku da upoznaju tajne ključnih poslovnih područja te da nauče vještine vođenja, samosvijesti, komunikacije, fleksibilnosti, emocionalne inteligencije i kritičkog razmišljanja. Sudionici će raditi na studiji slučaja i sudjelovati u radionicama, a cijelo će im vrijeme biti dostupna pomoć, kao i mentorstvo njihovih voditelja. Broj praktikanata je ograničen na 60 za svih 5 lokacija: Zagreb, Sarajevo, Beograd Sofija i Bukurešt. Svaka prijava će se detaljno pregledati, a zatim će se provoditi selektivni intervjui. Rok za prijavu je 23.06.2021. godine.

Više od 2.000 mladih iz Hrvatske je u zadnjih pet godina sudjelovalo u raznim Nestlé programima pripreme za posao, a njih 100 je bilo uključeno direktno kroz programe prakse. Podršku boljoj zapošljivosti mladih, Nestlé je ove godine dao i kroz suradnju s platformom Poslovni FM i „3u1 razgovore" o poslu s mladima. Dodatno, dio nastojanja u smjeru bolje zapošljivosti mladih je i podrška Youth Business kampu Švicarska u Zagrebu. Tematski je blizak edukaciji Summer's Cool, a namijenjen je nešto mlađim sudionicima, onima od 15 do 19 godina.

Summer's Cool jedan je od projekata Svjetskog Saveza za Mlade, koji je Nestlé osnovao 2019. godine, uz 20 drugih multinacionalnih kompanija. Dok je prvobitni plan inicijative bio pomoći 6 milijuna mladih u zapošljavanju i dobivanju potrebnih vještina kako bi bili konkurenti na tržištu rada, Savez je nadmašio sva očekivanja, podržavajući više od 10 milijuna mladih ljudi. Do 2022. godine, Savezu je cilj pomoći 15 milijuna mladih.

Više pronađite na nestle.hr

18.06.2021. 16:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh