« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
kraj drame

Nestali dječak ipak nije bio u balonu

Šestogodišnjak se cijelo vrijeme skrivao na tavanu dok su američke TV kuće spektakularno pratile let balona

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (CNN)
Više o

ABC

,

Colorado

,

dječak u balonu

,

leteći balon

,

Falcon Heene

,

James Alderden

,

Richard Heene

Šestogodišnji dječak za kojim je, uz veliku medijsku pompu, pokrenuta masovna potraga i akcija spašavanja nakon što se smatralo da se nalazio u balonu koji se otrgnuo i satima plovio nebom nad Coloradom, nađen je živ i zdrav u potkrovlju kuće svojih roditelja, izvijestila je policija.

Falcon Heene pronađen je kako se krije u kutiji na tavanu svojih roditelja, satima nakon što je metalik srebrni balon sletio na polje, rekao je šerif James Alderden.

"Najvjerojatnije se cijelo vrijeme nalazio u kutiji na tavanu iznad garaže", kazao je.

Prvi su izvještaji govorili da ga je dječakov devetogodišnji brat vidio kako se penje u balon, koji je njihov otac, amaterski znanstvenik, izradio u obliku letećeg tanjura, prije nego li je balon otplutao.

Priču su uskoro počele pratiti američke tv kuće koje su izravno dva sata spektakularno prenosile let balona u dužini od oko 80 kilometara duž države Colorado.

Vlasti su poduzele očajničke mjere kako bi balon sigurno prizemljile, a kada su ustanovile da Falcon nije unutra, pokrenuta je potraga.

Falconov otac Richard Heene opisan je kao lovac na oluje i priučeni znanstvenik koji je cijelu obitelj uveo u svoje aktivnosti. Obitelj je također sudjelovala u reality showu američke tv kuće ABC "Mijenjam ženu".

Na svojoj web stranici, tv kuća ABC je za obitelj Heene napisala da je "posvećena svojim znanstvenim eksperimentima koji uključuju traženje vanzemaljaca i izradu letećeg tanjura za poslati ga u središte oluje". (hina/metro-portal)

16.10.2009. 06:08:50
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh