« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
dea i bia u akciji

Na Atlantiku "palo" 2,8 tona kokaina

Vrijednost zaplijenjene droge penje se i do 250 milijuna eura

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (CROPIX)
Više o

krijumčarenje droge

,

zaplijena kokaina

,

agencija DEA

,

srpska agencija BIA

U zajedničkoj akciji američke agencije za suzbijanje narkotika DEA-e i srbijanske obavještajne službe BIA-e u četvrtak je zaplijenjeno 2,8 tona kokaina, prenijeli su u četvrtak navečer beogradski mediji.

Beogradski dnevnik Blic na svojem internetskom portalu prenosi da je do zapljene došlo u međunarodnim vodama u Atlantskom oceanu, na glavnom putu krijumčarenja iz Južne Amerike ka Europi.

Pozivajući se na neimenovani izvor, taj beogradski list navodi da su u tijeku uhićenja u Srbiji i inozemstvu osoba umiješanih u to "rekordno krijumčarenja kokaina".

Među uhićenima i dosta srbijanskih državljana, koji su među organizatorima tog posla.

Mediji prenose da je droga zaplijenjena u sklopu međunarodne operacije presijecanja ilegalne trgovine narkoticima, te da je bila namijenjena europskom tržištu.

Vrijednost zaplijenjene droge procjenjuje se na oko 120 milijuna eura dok bi ako bi se prodala na ulici mogla dostići vrijednost od 250 milijuna eura.

Američke agencije za borbu protiv narkotika kažu kako kriminalne skupine koriste Srbiju kao tranzitnu zemlju za kokain iz Južne Amerike i heroin iz Turske za dopremu u zapadnu Europu.

Srbijansko tužiteljstvo za organizirani kriminal trenutno provodi istragu vezanu uz zaplijenjeni kokain. (hina/metro-portal)

15.10.2009. 23:21:26
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh