« Svijet
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
HEH

Nestali avion ipak je namjerno skrenut s kursa?

Malezijski premijer Najib Razak rekao je u subotu da kretanje nestalog zrakoplova Malaysia Airlinesa ukazuje na mogućnost da je netko namjerno promijenio rutu aviona

Je li avion ipak otet?
Je li avion ipak otet? (Shutterstock)
Više o

nestali avion

,

Malaysia Airlines

,

oteti avion

'Unatoč svim medijskim izvješćima da je avion bio otet, želim biti vrlo jasan i reći da još uvijek istražujemo sve mogućnosti kako bi utvrdili što je navelo MH370 da odstupi od smjera", rekao je Najib na konferenciji za novinare.

Malezijski ministar kazao je su satelitski podaci utvrdili da se zrakoplov oko sat vremena nakon polijetanja iz Kuala Lumpura prema Pekingu okrenuo i vratio preko Malezije prema zapadu te da je dalje mogao imati dva koridora: ići sjeverno prema sjeveru Tajlanda i Kazahstanu ili južno od Indonezije prema južnom dijelu Indijskog oceana.

Sustavi prijenosa podataka Boeinga 777 "bili su deaktivirani", dodao je, ali je utvrđeno da je bilo satelitskih kontakata šest sati nakon što je zrakoplov nestao s civilnih radara. Istražitelji su također potvrdili da je zrakoplov kojeg je uhvatio vojni radar bio upravo izgubljeni avion na letu MH370 Malaysia Airlinesa s 239 putnika i članova posade koji je nestao prije točno tjedan dana.

Također je rekao da je Malezija obustavila potragu u Južnokineskom moru s obzirom na informacijeda je avion skrenuo s rute. "Završavamo s našim operacijama u Južnokineskom moru i razmotrit ćemo kamo uputiti snage", rekao je premijer, istaknuvši da se radi o situaciji "bez presedana".

15.03.2014. 13:19:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh