« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
MAGNET

Nesretnog Kubanca grom pogodio pet puta

Od 1982. godine Kubanca je grom pogodio pet puta, osjeća velike posljedice udara

Grom
Grom (Shutterstock)
Više o

grom

,

Kongresna knjižnica

,

rođeni 4. srpnja

Kubanski zemljoradnik preživio je čak pet udara groma u devet godina, piše internetska stranica Cubadebate. Jorge Marquez iz sela La Julije, u pokrajini Las Tunasu, na istoku otoka, rekao je da ga je grom prvi put pogodio 5. srpnja 1982. dok je bio za upravljačem svog traktora: "Od toga su mi popucali bubnjići, spaljena mi je bila koža na leđima i ispale plombe na zubima", rekao je.

>>13-godišnjaka pogodio grom na petak 13., u 13:13 sati

Pet godina poslije, 1987., grom ga je udario dvaput, a iduće godine još jednom, da bi peti udar doživio 1991., rekao je Jorge Marquez, inače seoski "starješina". U njegovu kuću grom je udario 15 puta u dvije godine. "Mislim da djelujem poput magneta. Osobe koje pogodi grom inače umiru, a ja kao da upijam tu božansku silu, premda od nje osjećam velike posljedice", rekao je.

Prva dva puta Marqueza su u bolnicu dovezli bez svijesti, ali je poslije više nije gubio, iako je "osjećao snažnu bol u zglobovima i u plućima".

Marquez kaže da je nedavno pročitao kako je jedan američki šumar sedam puta preživio udara groma. "Ako je to rekord, uopće nemam želju oboriti ga", rekao je u šali.(hina/metro-portal)

06.09.2010. 09:25:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh