« TJEDNI PREGLED
objavljeno prije 10 godina i 10 mjeseci
30. svibnja - 07. lipnja 2008.

Nepotkupljive kratke priče u Zagrebu

Više o

festival europske kratke priče

,

Senko Karuza

,

palača Dverce

,

Adam Bodor

,

Okrug Sinistra

,

Booksa

Usprkos očitoj prevlasti romana u Hrvatskoj, organizatori Festivala europske kratke priče potrudili su se i ove godine dokazati da se ‘romani pišu za slavu i novac, a kratke priče za dušu’. A da bude i nečega za trbuh pobrinuo se viški pisac Senko Karuza, koji je prije službenog otvaranja u palači Dverce s domaćinima predvođenima Romanom Simićem Bodrožićem, ugostio inozemne autore na tradicionalnom ručku u restoranu Kamanjo i upoznao ih s domaćom kuhinjom.

Zemlja partner ovogodišnjeg Festivala europske kratke priče bila je Škotska, a pisci koji su je predstavljati neki su od najnagrađivanijih i najcjenjenijih predstavnika suvremene škotske književne scene.  Uz njih, na festival je stigao i jedan od najznačajnijih suvremenih mađarskih pisaca Ádam Bodor.

FestivalU Zagrebu se ovoga tjedna održava Festival europske kratke priče. 

Predstavljajući u Booksi svoj roman ‘Okrug Sinistra’, taj je prilično suzdržani pisac izjavio kako i živimo u uzbudljivim vremenima: - I danas živimo u vrlo uzbudljivo doba, ali je ono puno suzdržanije i depresivnije, uglovi su tuplji. Ovo je doba koje slijedi nakon diktatura. Morat će proći još desetljeća dok se komunikacija među ljudima napokon oslobodi tragova diktature - rekao je Bodor. (ŽŠ) 

06.06.2008. 03:28:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh