« TJEDNI PREGLED
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci
Događaji ukratko

22.-28. kolovoza 2008.

Fotografija vijesti
Više o

kornatska tragedija

,

Mladen Petrić

,

zagrebački zoo

,

Ivan Korade

,

Mario Korade

,

David Grigorian

,

Goran Končar

,

Šibenska katedrala

,

šišmiši

Kakav otac - takav sin

Da kruška ne pada daleko od stabla dokazao je Mario Korade, 19-godišnji sin pokojnoga generala Ivana Korade, koji je u ponedjeljak uhićen zbog fizičkog zlostavljanja nevjenčane supruge, 21-godišnje Lee. Sumnja se da je Mario mlatio i ponižavao Leu cijelu proteklu godinu dok je bila trudna, te da joj je prijetio ubojstvom ako mu se ne vrati s djetetom. Prije mjesec dana razbio je i majčin Punto vozeći bez vozačke dozvole. U remetinečkom pritvoru ostat će sljedećih mjesec dana.

Mladen Petrić kao David Beckham

Hrvatskog nogometnog reprezentativca Mladena Petrića već su nazivali njemačkim ili švicarskim Beckhamom. Osim poprilične fizičke sličnosti sa slavnim Englezom, sada je i Petrić pozirao na modnom fotosessionu poput pravog svjetskog modela. Ovakav stil samopromocije sasvim je uobičajen u nogometnom svijetu. Osim Beckhama, pozirali su i Cristiano Ronaldo, Thierry Henry i Kaká, a hrvatski nogometaši dosad su se pokazivali samo u sportskom izdanju. Da je izmamio uzdahe brojnih žena diljem svijeta pokazuje i to da je njegovu web-stranicu posjetilo više od milijun posjetitelja. Uskoro se očekuje i prijevod stranice na hrvatski jezik. Inače, Petrićeva supruga Despina za mjesec će dana roditi djevojčicu, a za ime se još nisu odlučili. Trenutno u Hamburgu traže nov stan, a ne kuću kako se Despina ne bi morala penjati uz stube.

Koncert za pošumljavanje

Njemački violončelist David Grigorian i violinist Goran Končar održat će u subotu, 30. kolovoza humanitarni koncert u Šibenskoj katedrali. Sredstva prikupljena na subotnjem koncertu namijenjena su pošumljavanju jadranske obale, a Grigorian i Končar odat će počast tragično preminulim vatrogascima iz Šibenika, Vodica i Tisnoga. Riječ je o prvom od ukupno deset humanitarnih koncerata u organizaciji medijskog stručnjaka Zorana Škugora, pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora. Grigorian u Šibenik stiže s turneje po Londonu i Los Angelesu.

Šišmiši ‘slave’ svoj dan

U subotu, 30. kolovoza obilježava se Europska noć šišmiša s ciljem boljeg upoznavanja tih simpatičnih letećih sisavaca i njihovog očuvanja. U špilji Veternici u Parku prirode Medvednica od 11 sati početi besplatno jednosatno vođenje špiljom. Program u zagrebačkom ZOO-u počinje u 17 sati, a sastoji se od mnogobrojnih kreativnih radionica i potrage za šišmišom s pomoću ‘bat detektora’.     (DM)

28.08.2008. 19:20:56
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh