« TJEDNI PREGLED
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci
Događaji ukratko

8.-14. kolovoza 2008.

Fotografija vijesti
Više o

Hajduk

,

Split

,

Thompson

,

prostitucija

,

Furio Radin

Thompsona će snimati u Virovitici

- U Njemačkoj bi pjevač koji bi pjevao o Auschwitzu i Dachauu, kao što Thompson pjeva o Jasenovcu i Staroj Gradišci, otišao u zatvor, a koncert koji bi počeo sa ‘Sieg heil’ i na kojemu bi se skandiralo ‘Ubij, ubij Židova’ bio bi prekinut, tamošnji ministar koji bi išao na takve koncerte bio bi razriješen, a političku frakciju koja bi organizirala takav koncert njemački bi Ustavni sud zabranio, rekao je IDS-ovac Damir Kajin. Već je najavljeno da će policija snimati Thompsonov koncert koji će se održati u Virovitici u ponedjeljak, 18. kolovoza.

Radin: Pulski HDZ je glup

Saborski zastupnik talijanske manjine Furio Radin rekao je da izjave tajnika županijskog HDZ-a Istre Marina Roce na konferenciji za novinare u petak navode na zaključak da istarska organizacija HDZ-a ne želi identificirati protuhrvatske autore grafita s fašističkim obilježjima u Poreču, iako to službeni Zagreb itekako želi. Naime, Roce je rekao da će ‘policija tek kada bude otkrila inicijatora preimenovanja kina u Puli iz ‘Zagreb’ u ‘Valli’ vjerojatno otkriti autora protuhrvatskih grafita u Poreču’. - Smatram da kada se traže šampioni hrvatske gluposti njih ne treba tražiti u oporbi. Dovoljno je posjetiti pulsku podružnicu HDZ-a, rekao je Radin.

Hrvati ne zaziru od prostitucije

Prilikom nadzora rada noćnog kluba Galeb u Dragama kod Biograda policija je privela dvojicu muškaraca osumnjičenih za međunarodnu prostituciju i podvođenje, jednog za pokušaj prostitucije, dvije žene za pomaganje u podvođenju, a dvije državljanke BiH prisilno su udaljene iz Hrvatske. Zaprepašteni lokalni čelnici i javnost čudila se tome kako se u njihovu kraju njeguju tradicionalni stari obrti. A što bi tek rekli na trendove u Beogradu. Tamo je naime objavljeno kako se sve više širi podvrsta ‘prostitucije’ u kojoj muškarci plaćaju ženama i po 4000 eura samo da bi ih gledali kako opće sa psima?

Grad Split kupio dionice Hajduka

Gradonačelnik Splita Ivan Kuret u pratnji suradnika i novinara u srijedu je u Splitskoj banci uplatio milijun kuna kojim je Grad Split u prvom upisnom krugu kupio 20.000 dionica Hajduka čime je počela njegova pretvorba u sportsko-dioničko društvo. Prema riječima predsjednika Hajduka Mate Peroša ovo je prvi upisni krug, a u drugom upisnom koji počinje 18. kolovoza dionice će upisati oko 16 članova Hajduka. Većinski vlasnik kluba bit će Grad Split jer se klupska dugovanja pretvaraju se u njegove dionice.  (DM/METRO)

14.08.2008. 22:24:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh