« Seks
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
NEPOZNANICE

Nepisana pravila seksualne komunikacije u novim vezama

U počecima ljubavnog odnosa puno je nepoznanica, a to posebno vrijedi kad su u pitanju seksualnost i intima

Na početku veze puno je pitanja, naročito onih vezanih za seksualnost
Na početku veze puno je pitanja, naročito onih vezanih za seksualnost (Shutterstock)
Više o

sex

,

ljubav

,

seks

,

veze

,

prvi seks

,

intimnost

,

zaštita od trudnoće

,

prvi put

Početak veze obično je najteži dio odnosa općenito jer se osobe u to vrijeme tek upoznavaju i otkrivaju svoje osjećaje. To također znači da među njima ima puno nejasnoća i zato se mnogi često sukobljavaju s pitanjem hoće li nešto napraviti dobro ili ne.

Posebno je teško razumijevanje i zbližavanje kod seksa jer je on još donedavno smatran velikim tabuom pa se i pravila ponašanja u seksualnosti nisu do kraja oblikovala. Ovog ćemo vas puta podsjetiti na neka nepisana pravila ponašanja prilikom spolnog zbližavanja koje ne smijete zaboraviti.

Nevinost

Nikada nemojte negirati svoju nevinost. Ako ste nevini, partneru to i priznajte! Neka vas nikako ne bude sram pa čak iako niste u cvijetu mladosti. Ako je osoba s kojom ulazite u svoj prvi spolni odnos puna poštovanja i razumijevanja, nema razloga da to skrivate. U suprotnom slučaju radije razmislite ima li smisla biti s osobom koja bi vam se u slučaju da joj povjerite svoju veliku tajnu podsmjehivala.
Ako ste se našli na suprotnoj strani, dakle ako ste spolno već malo iskusniji, a pretpostavljate da partner nije, budite obazrivi te mu pomognite.

Mjesečnica ili različite upale

U slučaju da imate mjesečnicu, kažite to partneru. Ako odlučite imati spolne odnose unatoč tome, najbolje da ga upoznate s mogućnošću krvarenja i neugodnog mirisa, te preventivno radije nabavite maramice ili ručnik. Isto je tako sa spolnim upalama. Ovoga puta to vrijedi i za nju i njega. Ako vas nešto svrbi, peče ili vaš iscjedak ima neobičan miris, partneru to povjerite prije nego što odete u krevet.

Pogrešno je mišljenje da to ne možete prenijeti na drugoga ili da se od jednog seksa ne može ništa dogoditi. S neodgovornim prešućivanjem upalu ili infekciju naime možete prenijeti i na partnera i time ga možete i izgubiti jer on može stvoriti vrlo lošu predodžbu i loše mišljenje o vašem prošlom spolnom životu i izvoru upale koji je s time povezan.

Tuširanje

Nakon cjelodnevnog trčanja okolo nije za očekivati da budete i nadalje svježi i mirisni - zato neka vas ne bude sram mirisa, neka vas ne bude sram partneru predložiti da se najprije zajedno istuširate ili okupate.

Osobna higijena je kod spolnosti itekako važna, a ako ne ide drugačije, pribavite si bar vlažne maramice s kojima možete prije spolnog odnosa osvježiti vaše intimne predjele.

Čiste plahte

Prije nego što se zaputite u krevet s novim partnerom, dobro pogledajte vaše plahte da tamo slučajno ne bude tragova o spolnim aktivnostima koje su se odvijale ranije. To bi bilo krajnje neugodno ili čak uvredljivo za osobu s kojom namjeravate provesti noć.

Zaštita

Prije nego što se bacite u akciju, upozorite partnera na siguran seks. Nije nimalo neuljudno i neobzirno ako se ustraje na sigurnom seksu jer je vaše pravo da uživate u sigurnoj spolnosti. Bez obzira na to hoće li partner biti uvrijeđen , imajte na umu da je riječ o vašem tijelu i možda čak o vašem životu.

Izvor: Intimatemedicine.com.hr

20.01.2011. 22:38:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh