« Seks
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
UVOD

Hrvati i predigra - koliko nam je potrebna

Iako će Hrvati u društvu reći da im predigra nije prijeko potrebna, rezultati ankete portala Intimatemedicine sugeriraju da je stvar malo drugačija

Predigra
Predigra (Shutterstock)
Više o

seks

,

predigra

,

Hrvati

Iako su Hrvati puni samohvale o svojim ljubavnim sposobnostima te su u nekoliko istraživanja bili pri samom vrhu po učestalosti spolnih odnosa,  ne znamo ništa o potrebi i duljini predigre. Predigra je priprema za glavni čin - penetraciju. Mnogi će se složiti da je ona jako važna. Opće mišljenje je otprilike ovakvo: ženama je predigra nekako važnija nego muškarcima jer im je potrebno više vremena da se opuste i požele penetraciju dok su muškarci manje više uvijek spremni na seks i to bez „uvoda". Međutim, anketa portala Intimatemedicine pokazala je malo drugačije rezultate. U njoj je sudjelovalo ukupno 4.612 muškaraca i žena iz Hrvatske.

Muškarci

Oko 10 posto njih odgovorilo je da im nije potrebna predigra dulja od pet minuta, kod 30 posto njih predigra traje između pet i deset minuta, a 27 posto muškaraca voli da predigra traje između 10 i 15 minuta.  Kod preostalih 29 posto muškaraca koji su glasali predigra traje i duže od 15 minuta na opće iznenađenje žena,  a nešto je manje od četiri posto muškaraca kojima predigra nije potrebna.

Žene

Najmanje šest posto žena ne treba za predigru dulju od 5 minuta, kod njih 28 posto predigra traje između 5 i 10 minuta, kod 31 posto žena predigra traje između 10 i 15 minuta, a kod 32,2 posto žena ona se proteže i preko 15 minuta. Ipak, 2,4 posto žena predigru uopće ne treba.

Predigra im je potrebna

Ako usporedimo muške i ženske rezultate, možemo uočiti da i nema nekih prevelikih razlika u postotcima, osim u zadnjoj stavci u kojoj ispada da dvostruko više muškaraca ne treba predigru. Po ovim odgovorima možemo uočiti da su hrvatski muškarci ljubavnici kojima je predigra važna i potrebna iako će u društvu možda tvrditi drugačije.

17.01.2011. 21:10:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh