« Život
objavljeno prije 9 godina
MA DA?!

Neočekivani glavni razlog nevjere u braku

Onaj partner koji zarađuje manje skloniji je nevjeri i to iz razloga što se ne žele osjećati kao gubitnici zbog svojih manjih prihoda

Novac je glavni izvor problema
Novac je glavni izvor problema (Shutterstock)
Više o

brak

,

preljub

,

nevjera

,

novac

Novac može biti i blagoslov i prokletstvo, pokazao je život, a najnovije istraživanje provedeno na Sveučilištu Connecticutt tvrdi da je upravo novac jedan od glavnih uzroka nevjere.

Naime, nakon analize podataka više od 9 tisuća ljudi znanstvenici su izračunali razne zanimljive brojke ... Tako u prosjeku postoji tek 5 posto šanse da će žena koja je potpuno financijski ovisna o suprugu biti nevjerna, dok je u obnutom slučaju to spremno napraviti tri puta više muškaraca.

Najmanja opasnost od nevjernog muža je u obiteljima gdje oni donose 70 posto ukupnih prihoda, a jednaka je situacija i kad su žene glavni privređivači u obitelji.

No, s druge strane, onaj partner koji zarađuje manje skloniji je nevjeri i to iz razloga što se ne žele osjećati kao gubitnici zbog svojih manjih prihoda. Tako su najčešće nevjerni muškarci koji nisu primarni hranitelji obitelji, pokazali su rezultati.

Ispada, zapravo, da vezu najviše ugrožava nejednakost u primanjima, a varanje je način na koji će partner sa skromnijim primanjima napraviti distancu od uspješnijeg partnera. 

 

07.06.2015. 21:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh