« Život
objavljeno prije 9 godina
BLA BLA

Kako prepoznati pravog brbljavca

Znate one likove koji su u stanju govoriti i pet minuta bez prekida i udisanja, jer misle da ćete im u tim trenucima uletjeti u riječ? Kako znate da niste jedan od njih?

Znate li kad treba stati?
Znate li kad treba stati? (Shutterstock)
Više o

brbljavac

,

brbljavost

Brbljave prijatelje imamo svi, no samo će rijetki to priznati za sebe. Razloga bujicama riječi ima više, od želje za impresioniranjem do nedostatka osjećaja za vrijeme. 

Evo jednog jednostavnog trika pomoću kojeg se može prepoznati pravi brbljavac (pa makar to bili i vi) - semafor pravilo. Ono govori o razini pažnje vašeg sugovornika tijekom jedne minute i dat će vam prilično jasnu sliku o komunikaciji.

Naime, u prvoj trećini minute imate sigurno svu pažnju svog sugovornika ako govorite o stvarima koje smatra relevantnima, pa je tu zeleno svjetlo za vas.

Žuto svjetlo pali se u drugoj trećini minute jer šansa da ćete izgubiti pažnju sugovornika dramatično raste, pogotovo ako ste skrenuli s teme ili je krenuli obrazlagati nadugačko i naširoko.

Crveno svjetlo jarko je upaljeno u zadnjoj trećini minute - tada bi definitivno trebali dati priliku sugovorniku da komentira i uključi se u razgovor.

Ako niti nakon jedne minute vaš sugovornika nema šanse doći do riječi, vi ste pravi brbljavac i o vama kruže takve glasine. S pravom.

08.06.2015. 13:24:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh