« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 3 mjeseca
COOL

Neočekivane stvari koje tope kalorije

Kalorije ne moramo izgarati samo tjelovježbom, umjesto toga čisto pristojan broj njih možemo rastopiti na prilično neuobičajene načine

Dvadeset minuta smijeha topi 100 kalorija
Dvadeset minuta smijeha topi 100 kalorija (Arhiva)
Više o

mršavljenje

,

kuhanje

,

čišćenje

,

hodanje

,

čitanje

,

smijanje

,

stajanje

,

topljenje kalorija

Skidanje viška kilograma obično pokušavamo dijetom, no postoji cijeli niz jednostavnih, svakodnevnih aktivnosti koje će nam učinikovito spaliti dio unešenih kalorija, pa nekima dijeta neće biti potrebna. 

Tako će vam, primjerice, kućanski poslovi prilično pomoći u izgaranju viška kalorija, jer će 40 minuta kuhanja i čišćenja nakon toga potrošiti 128 kalorija, dok je 25 minuta pospremanja po kući dovoljno da spalite 107 kalorija, dok je pola sata usisavanja način za gubljenje dodatnih 100 kalorija.

>> Može li hrana sadržavati negativne kalorije >>

Ako na poslu više stojite nego sjedite, ili prošećete barem dio puta do posla, to vam je 120 kalorija manje, a sat vremena čitanja spaljuje gotovo 100 kalorija, vjerovali ili ne.

Pola sata čišćenja i spremanja radnog prostora spalit će 120 kalorija, a zanimljivo je i da tapkanje nogom, koje češto ljudima ide na živce, može pomoći da izgubite između 100 i 150 kalorija.

>> Pet sexy načina da trošite kalorije >>

Za kraj, možda i najbolji način za trošenje kalorija - 20 minuta smijeha dnevno spalit će 100 kalorija, a i podići će vam raspoloženje. Stoga, smijte se i gubite kilograme1

05.03.2015. 11:23:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh