« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 12 godina
KUĆANSKI TRIKOVI

Neobični trikovi s kozmetičkim preparatima

Šminka, kremice za kožu i ostali preparati za ljepotu mogu vam olakšati svakodnevni život na nevjerojatne načine

Fotografija vijesti
Više o

njega tijela

,

štednja

,

prirodna kozmetika

,

kućanski poslovi

,

korisni trikovi

Kako predmeti i namirnice iz svakodnevnog života mogu pomoći u njezi našeg tijela, tako i beauty preparati mogu djelovati izvan svoje primarne namjene i na nevjerojatne nam načine olakšati život. Šminka, kreme za njegu kože i ostali kozmetički preparati ne čine nas samo ljepšima, nego mogu poslužiti kod:

Sprječavanja nastanka žuljeva - Kako bi izbjegli nastajanje žuljeva, najosjetljivija mjesta na stopalu namažite tekućim dezodoransom.

Brijanja - U slučaju da vam ponestane pijene ili gela za brijanje poslužite se regeneratorom koji će omekšati dlake te omogućiti britvici da lagano i nježno klizi niz kožu.

Uklanjanja mrlja od ruža za usne - Ako ste zaprljali vašu omiljena košulju ili bluzu ružem za usne ne očajavajte. Ako se tkanina može prati u mašini onda mrlju natopite lakom za kosu, ostavite da djeluje 10 minuta, a potom kritično područje dobro istrljajte vlažnom krpom ili spužvom. Prilikom normalnog pranja mrlja bi trebala u potpunosti nestati.

Lakšeg šivanja - Umjesto na jastučiću, igle za šivanje držite zabodene u tvrdi sapun. Ulja iz sapuna podmazat će igle i olakšati provlačenje kroz sve vrste tkanina.

Ravnanja ukrasnih vrpci - Koliko puta ste morali baciti ukrasne vrpce za zamatanje poklona jer su bile previše zgužvane? Glačalom za ravnanje kose možete ispeglati stare i zgužvane vrpce.

Suhog pranja kose - Kosi možete vratiti sjaj i svježinu tako da ju istrljate dječjim puderom, a potom ju dobro počešljate.

Označavanja stranica - Ne znate gdje ste stali s čitanjem? Problemu doskočite tako što ćete starom ukosnicom označiti stranice.

Rješavanja masne kose - Napravite smjesu od jedne jušne žlice soli i čaše vode, tekućinom dobro namočite masnu kosu i temeljito izmasirajte tjeme. Nakon postupka temeljito isperite glavu.

Posvijetlite vrhove - Ako želite da su vam dijelovi kose suptilno svjetliji od ostatka "grive" pošpricajte ih tekućinom koju ste napravili prokuhavanjem polovica dvaju limuna. Limune je potrebno kuhati uz lagano krčkanje oko sat vremena, tekućinu procijedite i ulijte u bocu s špricaljkom.

Njega zanoktica - Ako želite omekšati zanoktice namažite ih balzamom za usne.

Regeneriranje kose - Kosu možete omekšati i nahraniti tako da ju dobro počešljate s češljem ili četkom koju ste umočili u majonezu. Omiljeni dodatak hrani ostavite na glavi da djeluje 15-ak minuta, a potom dobro isperite kosu.     

Krpanje najlonki - Potrošili ste sve najlonke, a zadnja koja vam je ostala ima malo poderotinu koja bi se mogla proširiti? Kritično područje zakrpajte tako da ga natopite prozirnim lakom za nokte.

Maskara - Ako želite da vam trepavice budu sjajne i izražene istaknite ih s malo bijelog petroleja iliti vazelina kojeg ćete nanijeti na uobičajenu četkicu.

14.06.2012. 14:06:47
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh