Neobični dodaci za bolju i ukusniju kavu
istraživanje časopisa Nature potvrdilo je da mrvica sol u kavi smanjuje gorčinu i ističe njezin okus, pa vam savjetujemo da to isprobate
Ljudi koji piju kavu točno znaju kakvu najviše vole. Neki je šećere, piju s kravljim ili biljnim mlijekom, sa šlagom ili crnu, bez ikakvih dodataka. Posljednji je trend u kavu dodati malo soli.
Osim što kavopije smatraju da je posoljena kava vrlo ukusna, to je potvrdilo i istraživanje časopisa Nature u kojem stoji kako mrvica sol u kavi smanjuje gorčinu i ističe njezin okus, piše Independent.
Preporuka je da se sol u kavu dodaje samo povremeno, nikako ne u svaku šalicu. Ako volite kavu probajte je sljedeći put malo posoliti i prosudite sami ima li promjene u okusu i sviđa li vam se.
Kava je najnovije piće u koje se preporuča staviti mrvica soli.
Ranije se pisalo kako sol poboljšava kvalitetu jeftnijih vina. Naime, do te je spoznaje došao bivši tehnološki direktor u Microsoftu kada je iz šale posolio vino svom prijatelju. Nakon što je popio gutljaj posoljenog Cabarneta zaključio je da je ukusniji i ima bolju aromu.
Novi komentar