« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 1 mjesec
FORA

Neobični dodaci za bolju i ukusniju kavu

istraživanje časopisa Nature potvrdilo je da mrvica sol u kavi smanjuje gorčinu i ističe njezin okus, pa vam savjetujemo da to isprobate

Ovako će vam kava biti još ukusnija
Ovako će vam kava biti još ukusnija (Shutterstock)
Više o

kava

,

sol

Ljudi koji piju kavu točno znaju kakvu najviše vole. Neki je šećere, piju s kravljim ili biljnim mlijekom, sa šlagom ili crnu, bez ikakvih dodataka. Posljednji je trend u kavu dodati malo soli.

Osim što kavopije smatraju da je posoljena kava vrlo ukusna, to je potvrdilo i istraživanje časopisa Nature u kojem stoji kako mrvica sol u kavi smanjuje gorčinu i ističe njezin okus, piše Independent.

Preporuka je da se sol u kavu dodaje samo povremeno, nikako ne u svaku šalicu. Ako volite kavu probajte je sljedeći put malo posoliti i prosudite sami ima li promjene u okusu i sviđa li vam se.

Kava je najnovije piće u koje se preporuča staviti mrvica soli.

Ranije se pisalo kako sol poboljšava kvalitetu jeftnijih vina. Naime, do te je spoznaje došao bivši tehnološki direktor u Microsoftu kada je iz šale posolio vino svom prijatelju. Nakon što je popio gutljaj posoljenog Cabarneta zaključio je da je ukusniji i ima bolju aromu.

10.04.2017. 17:00:24
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh