« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
VIVIANE REDING:

Nema krajnjih rokova za završetak pregovora s EU

VIDEO - Potpredsjednica Europske komisije Viviane Reding kaže da Hrvatska u pravosuđu mora pokazati napredak u provođenju reformi

Viviane Reding
Viviane Reding (Davor Pongračić/Cropix/Infopunkt)
Više o

pregovori s EU

,

Europska komisija

,

hrvatsko pravosuđe

,

Viviane Reding

,

Poglavlje 23

Pravosuđe i temeljna prava te Tržišno natjecanje ključna su poglavlja za dovršetak pregovora Hrvatske s Europskom unijom, a ona će ostati zadnja, rekla je potpredsjednica Europske komisije i povjerenica za pravosuđe, temeljna prava i građanstvo Viviane Reding na današnjoj konferenciji za novinare u hotelu Westin.

Europska komisija smatra da Hrvatska treba pokazati napredak na polju pravosuđa, ne samo donošenjem zakona već i njihovom provedbom. Naglasila je kako neće biti rokova niti vremenskih okvira, nego će EK procijeniti situaciju na temelju činjenica.

Reding je dodala kako će EK pratiti i pomagati Hrvatskoj u reformskim procesima kao što su reforma pravosuđa, borba protiv korupcije i organiziranog kriminala, procesuiranje ratnih zločina, povratak izbjeglica i poštivanje prava manjina.

Potpredsjednica EK se tijekom jutra sastala s premijerkom Jadrankom Kosor te sudjelovala na međunarodnoj konferenciji o učincima članstva u Europskoj uniji na pravosuđe. (Infopunkt/metro-portal)

10.09.2010. 14:53:01
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh