« Život
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
OPERACIJA

Nelson Mandela podvrgnut laparoskopiji

"Mandela je dobro i oporavlja se od anestezije, dobro je koliko može biti u njegovoj dobi", rekao je ministar obrane JAR-a Lindiwe Sisulu

Fotografija vijesti
Više o

Nelson Mandela

,

Južna Afrika

,

laparoskopija

Nakon što je zbog bolova u želudu podvrgnut laparoskopskom zahvatu, bivši južnoafrički predsjednik Nelson Mandela osjeća se dobro, prenosi Hina.

"Mandela je dobro i oporavlja se od anestezije, dobro je koliko može biti u njegovoj dobi", rekao je ministar obrane JAR-a Lindiwe Sisulu koji je objavio da je Mandela podvrgnut dijagnostičkoj laparoskopiji.

Glasnogovornik aktualnog predsjednika Jacoba Zume priopćio je u subotu navečer da je zdravstveno stanje bivšeg predsjednika Mandele, popularno zvanim imenom njegova klana Mandiba, dobro i da se očekuje da će ih bolnice izaći u nedjelju ili ponedjeljak.

Brojni stanovnici Južne Afrike okupili su se u nedjelju u crkvi Regina Mundi u Johannesburgu, nekadašnjem središtu borbe protiv apartheida, gdje se mole za zdravlje bivšeg predsjednika. Mandela, dobitnik Nobelove nagrade za mir koji je 27 godina proveo u zatvoru, 1994. godine je postao prvi crni predsjednik Južne Afrike.

26.02.2012. 13:17:04
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh