« Seks
objavljeno prije 8 godina i 5 mjeseci
HE HE

Nekoliko mitova o seksu u koje ne trebate vjerovati

Seks je prepun mitova, a neki od njih nisu uopće bezopasni, nego mogu uzrokovati prilično ozbiljne probleme ako povjerujete u njih - stoga, evo pravih informacija

Informirajte se na vrijeme
Informirajte se na vrijeme (Shutterstock)
Više o

seks

,

mitovi

,

mitovi o seksu

Muškarci žele seks više od žena - krivo! Žene također vole seks. No, njih potiču ili demotiviraju, osim hormona, i različite vrste emocija; kuća, posao, djeca sasvim je dovoljno da vam seks ne bude privlačan. Osim toga, hormoni kontroliraju nagon - većina žena je raspoložena za seks samo u određenim danim tijekom mjeseca. Usto, za taj čin vežu emocije više nego muškarci pa često nisu za to ako im se dragi zamjerio. Dakle ne radi se o snazi želje već o okolnostima.

Ne može se zatrudnjeti tijekom seksa u stojećem položaju ili pod tušem - krivo. Ako niste zaštićeni, možete zatrudnjeti bez obzira kako i gdje to obavljali.

Ne može se zatrudnjeti dok se pije kontracepcija - krivo! Šanse da žena zatrudni tijekom korištenja kontracepcijskih pilula ravne su nuli, pod uvjetom da se slijede upute za korištenje. No, ako prpustipe popiti pilulu ili istovremeno pijete antibiotike te ako ste bolesni ili imate proljev, bolje je da idućih sedam dana koristite kondom.

Sigurno je upustiti se u seks čim počnete piti pilule - krivo! Različite kontracepcijske pilule počinju djelovati u različito vrijeme. Taj razmak se kreće od 0 do 14 dana. Uvijek slijedite upute za korištenje pilula na koje ste se odlučili te se oslonite i na uporabu kondoma dok ne budete potpuno sigurni da su pilule počele djelovati.

Mokrenje nakon seksa ispire spermu i sprječava onemogućuje oplodnju - krivo! Urin napušta mjehur izlazeći kroz uretru koja se nalazi iznad vaginalnog otvora.

Sretni parovi uvijek imaju sjajan seks - krivo! Koji to par ima svakodnevno divlji, nekontrolirani, strastveni seks nakon godinu dvije zajedničkog života? Život i njegovi pritisci urade svoje vrlo brzo. Znači li to da vam lažu kad kžu da nakon pet godina braka još uvijek imaju sjajan seks? Možda, no ne nužno. Možda vam lažu jer misle da je vaš seksualni život sjajan. Možda drugačije definira sjajan seks. Možda zaista ima sjajan seks. Sve je to vrlo subjektivno.

11.11.2015. 23:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh