« Hrvatska
objavljeno prije 7 godina i 3 mjeseca
FAŠNIK

Nedjeljno finale karnevalskih ludosti u Rijeci

Riječko je Korzo definitivno najbolje mjesto za biti tu nedjelju, a broj od preko 10.400 sudionika u 110 karnevalskih grupa obećava sate i sate zabave.

Korzo će ponovno biti prepun
Korzo će ponovno biti prepun (Arhiva)
Više o

Rijeka

,

fašnik

,

Korzo

,

Međunarodna karnevalska povorka

Nakon mjesec i pol dana karnevalskih zabava, koncerata, pjesme i plesa, sportskih, gastronomskih, humanitarnih događanja... Riječki karneval 2017. kulminirat će 26. veljače na Međunarodnoj karnevalskoj povorci. Riječko je Korzo definitivno najbolje mjesto za biti tu nedjelju, a broj od preko 10.400 sudionika u 110 karnevalskih grupa obećava sate i sate zabave. Što nas sve očekuje u posljednjem karnevalskom vikendu najavljeno je na konferenciji za medije.

Što su sve grupe iz Rijeke, njene bliže i dalje okolice, Hrvatske i inozemstva smislile od posljednjeg Karnevala, što ih je inspiriralo, nasmijalo ili naljutilo da komentiraju kroz duhovite alegorije... vidjet ćemo u velikoj povorci koja u nedjelju 26. veljače kreće u 12, a završava oko 20 sati. Sve bitne detalje oko Međunarodne karnevalske povorke predstavio je direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa. Povorku čini preko 10.400 sudionika u 110 grupa sa 74 alegorijskih kola, a prije samog početka publiku će na Korzu zabavljati Prve riječke mažoretkinje.

Uvijek rado primljeni gosti iz inozemstva nam ove godine dolaze u 8 grupa i to iz Italije (Verona, Este, Mirandola), Slovenije (Pobrežje - Ptuj), Crne Gore (Herceg Novi), Srbije (Vrnjačka Banja), uz mješovite grupe K.G. Nevera iz učeničkog doma Kvarnera i KG „Par-Nepar" s članovima iz Slovenije, Belgije, Francuske i Danske. Tu je i 16 grupa iz cijele Hrvatske, a posebna zahvala ide Primorsko-goranskoj županiji na sufinanciranju prijevoza grupa iz naše županije, što je uvelike olakšalo organizaciju.

Karnevalske grupe će duž trase najavljivati voditelji na 6 pozornica: Jadranka Čubrić i Lucio Slama u ulici Ivana Zajca, Ernest Marinković i Neno Pavinčić na Jelačićevom trgu, Ivica Nikolac i Robert Ivanović u Scarpinoj ulici, Josip Krmpotić i Robert Ferlin u prvoj smjeni te Irena Grdinić i Mario Lipovšek u drugoj smjeni na pozornici na Korzu, Sanda Radiković i Denis Brižić na Trgu Republike Hrvatske te Valerio Benčić - Vale i Tomislav Škulj - Tommy DJ na Jadranskom trgu.

Nakon prolaska i posljednje grupe, tradicionalno spektakularnih Halubajskih zvončara, slijedi paljenje pusta na moru u režiji grupe Pom-F-Ri i nastavak karnevalskih zabava do kasno u noć, u kafićima, klubovima i Ex port Delti gdje će okupljene zabavljati grupa Brevis i Duo Pegla te gosti iznenađenja te na pozornici na Korzu Trio Cukar i kafe.

Iako je ona nešto što se jednostavno mora vidjeti uživo, povorku će biti moguće pratiti i iz topline vlastitog doma putem direktnog prijenosa na Kanalu Ri, na mrežnim stranicama Riječkog karnevala na adresi www.rijecki-karneval.hr, na YouTube kanalu ili na portaludnevnik.hr te u programu HR Radio Rijeke.

Nakon završetka povorke, snimka će se ponovno moći pogledati na stranici Karnevala, a repriza karnevalske povorke na Kanalu Ri moći će se pogledati u dva dijela - u subotu 4. ožujka oko 10.15 sati te drugi dio u nedjelju 5. ožujka oko 9.30 sati. Posebni prilog o Međunarodnoj karnevalskoj povorci izaći će na 32 stranice u Novome listu u ponedjeljak 27. veljače.

Meštar Toni i Kraljica Riječkog karnevala Elaie Filipović najavili su i sve ostale programe koji nas očekuju u posljednjem karnevalskom vikendu u Rijeci. Pod maskama će se plesati i pjevati na Pašcu, u Zajednici Talijana Circolo te dva dana za redom u caffe baru Iskra na humanitarnom Čiket karaoke i pidžama partyju. Plesno će biti i u Tower Centeru Rijeka na „Dance step" plesnom natjecanju te na velikom Carnival DJ Sessionu u Ex port Delti uz ovogodišnju DJ zvijezdu Stefana Noferinija. U subotu prije Međunarodne povorke već se tradicionalno kuhaju humanitarne jota i maneštra na Korzu, a nakon velikog finala ostaje još samo Pusni pondejak va Zamete, dan nakon toga  pusni ophod Krimejskih feštara te na samom kraju priče suđenje i paljenje pusta na više lokacija u gradu.

Kao šlag na torti svih karnevalskih zabava, kroz cijeli ožujak trajati će još jedna u nizu humanitarnih akcija Riječkog karnevala, izložba fotografija „Nasmiješena lica Riječkog karnevala" Foto studija Kurti. Prodajna izložba fotografija moći će se pogledati od 1. do 9. ožujka na velikim panoima na Korzu te kroz cijeli mjesec u Foto studiju Kurti i na internetskoj stranici www.fotokurti.com. Sva sredstva od prodaje fotografija ove su godine namijenjena Udruzi „Veliko srce malom srcu", detaljne informacije o načinu plaćanja i preuzimanju fotografija bit će objavljene na stranici www.fotokurti.com, a uplatnice će se moći naći u svim poslovnicama Foto studija Kurti te u Turističkom informativnom centru na Korzu.

Svi programi i detalji mogu se naći na stranicama www.rijecki-karneval.hr.

24.02.2017. 14:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh