« Fun
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
UMJETNA INTELIGENCIJA

Ne znate gdje zakopati nečije tijelo? Pitajte svoj iPhone

Jedna od najvećih novotarija na novom iPhoneu svakako je i Siri, osobni asistent koji prepoznaje sve vaše glasovne naredbe i spremno odgovara na sva pitanja

Fotografija vijesti
Više o

Apple

,

smiješni video

,

iPhone 4S

Unatoč činjenici da je dočekan poprilično hladno od strane tehnoloških portala i stručnjaka, novi iPhone prodan je u rekordnom broju primjeraka. Jedna od najvećih novotarija na ovom smartphoneu svakako je i Siri, osobni asistent koji prepoznaje sve vaše glasovne naredbe i spremno odgovara na sva pitanja.

Vjerovali ili ne, jedno od njih njih je i savjet gdje zakopati nečije tijelo kojeg se morate na brzinu riješiti.

Okej, kužimo je Siri najbolje od umjetne inteligencije što trenutno možemo kupiti u dućanu, ali možda doista ne bi bilo loše da su mu kreatori dodali i nekakav senzor za moralnost i etičnost. Možda smo to samo mi, ali zar ne bi Siri, kad ga upitate kako najbolje zakopati nečije tijelo, umjesto popisa lokacija, trebao odgovoriti nešto u stilu „Jesi li ti normalan, kvragu? Što je tebi? Zovi policiju".

S druge strane, ne možemo ne ostati zadivljeni razinom do koje je tehnologija došla. Star Trek za svačiji džep. Pa makar nam i pomagao u zločinu.

Prosudite sami.

20.10.2011. 17:44:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh