« Seks
objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci
NEVJETOJATNO!

12 posto mladih muškaraca želi MANJE seksa?!

Australski mladi muškarci nisu zainteresirani za seks koliko bi to bilo očekivano - čak njih 12 posto u svom životu želi manje seksa

Više o

sex

,

seks

Koliko god to nevjerojatno zvučalo, ne žele svi mladi muškarci više seksa, rezultat je istraživanja australskih znanstvenika prenosi Hina.

Dvanaest posto muškaraca starih od 16 do 24 godine žele manje seksa, što je najviši postotak u bilo kojoj dobnoj skupini. "Iako se radi o manjini, i dalje je zanimljivo da baš u toj dobnoj skupini imamo najviše onih koji hoće manje seksa, što razbija mit da mladim muškarcima nikad nije dosta", rekla je Juliet Richter, profesorica seksualnog zdravlja na sveučilištu Novog Južnog Walesa u Sydneyju.

Ona i njezina skupina suradnika anketirali su 4300 heteroseksualnih muškaraca i 4400 žena od 16 do 64 godine starosti.

Samo 31 posto muškaraca iz dobne skupine 16-24 zaželjelo je više seksa, što je najniži postotak od svih dobnih skupina. "Mogući razlog tome je to što ih okružuju djevojke istih godina koje su ludo zaljubljene i vrlo privržene", objasnila je Richter.

Puno predvidljivije, istraživanje je pokazalo da 57 posto muškaraca od 35 do 44 godine starosti želi više seksa, a samo 28 posto žena. U dobnoj skupini od 55 do 64 godine otprilike pola muškaraca bi se seksalo više, u usporedbi s 27 posto žena.

"Evolucijsko objašnjenje bi bilo da žene samo žele seks kada mogu začeti. Socijalno objašnjenje uključuje mnogo stvari, vrijeme, pritisak, umor", rekla je Richter. "Mislim, seks je ipak aktivnost za slobodno vrijeme", dodala je.

02.05.2011. 11:29:50
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    HBomb
    02.05.2011. 16:01
    sama riječ seksa je prenapuhana u današnje vrijeme... seksajte se, zdravo je... mršavite seksajući se... izlučuju se nepotrebne stvari... a da ne govorim o veličinama penisa koje su muškarcima toliko utuvljene u glavu da misle da moraju imat 20+ cm kako bi zadovoljili ženu...

    sve se vrti oko toga u zadnje vrijeme... ionako je previše populacije na svijetu...
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh