« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
TURSKA PORUČUJE:

Ne trebaju nam izraelski naputci

Turska je oštro odgovorila Izraelu koji se pobunio zbog otkazivanja zajedničke vojne vježbe

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Izrael

,

Turska

,

Gaza

,

vojne vježbe

,

Tayyip Erdogan

Turska ne treba ni od koga primati naputke, rekao je premijer Recep Tayyip Erdogan u četvrtak o kritikama Izraela nezadovoljnog isključenjem iz vojnih vježbi u Turskoj, a novi izvor trvenja dviju zemalja je turska tv-serija koju Izrael naziva antisemitskom.

"Želim da se zna da je Turska moćna zemlja koja sama odlučuje. Turska ne treba ni od koga primati naputke pri odlučivanju", rekao je Erdogan, a prenijela agencija Anatolija.

Izraelski dužnosnici izrazili su zabrinutost zbog odluke Ankare da otkaže zrakoplovne vojne vježbe u dolini Konya (središnja Turska) u kojima je trebao sudjelovati i Izrael.

Tursko ministarstvo vanjskih poslova odbilo je u četvrtak komentirati odluku Izraela da prosvjeduje protiv serije javne televizije TRT1 u kojoj su prikazani izraelski vojnici kako namjerno ubijaju djecu.

"Očitovat ćemo se o tome kada naš diplomatski predstavnik bude pozvan da mu se uruči prosvjedna nota", objavilo je ministarstvo.

Odnosi Izraela i Turske, dviju dotad prijateljskih zemalja vezanih sporazumom o vojnoj suradnji iz 1996., naglo su se pogoršali kada je premijer Erdogan oštro kritizirao izraelsku vojnu ofenzivu u Gazi. (hina/metro-portal)

15.10.2009. 20:16:01
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh