« Zagreb
objavljeno prije 10 godina i 10 mjeseci
MILAN BANDIĆ

Ne radim pod opterećenjem

Gradonačelnik je odgovarao na pitanje opterećuju li ga najave o mogućem raspisivanju referenduma na jesen za njegov opoziv i smjenu

Milan Bandić
Milan Bandić (Milivoj Keber/Cropix)
Više o

Milan Bandić

,

smjena

,

Gradska skupština

"Moj puls jutros je bio 148, pod opterećenjem, nakon što sam otrčao 33 kruga", rekao je Bandić na konferenciji za novinare o u gradskoj upravi ne želeći dalje komentirati kuloarske najave o mogućnostima njegove smjene.

Bandić je rekao i da će na sjednicu Gradske skupštine uputiti prijedlog za prodaju gradskih stanova i poslovnih prostora gdje Grad Zagreb sada ima "zaleđenih" oko 100 milijuna eura. "Grad Zagreb je već 100 godina partner zagrebačkim obrtnicima i želimo im omogućiti da otkupe poslovne prostore, ali tu smo naišli na 'mali problem' - uknjižbu nekretnina u vlasništvo grada", odgovorio je Bandić odgovarajući na pitanje zašto taj proces traje već nekoliko godina.

"Dobili smo mandat da radimo u interesu građana", istaknuo je i dodao kako očekuje prijedloge gradskih zastupnika za eventualno poboljšanje prijedloga gradske uprave koji je "pao" na odborima, a taj je da se stanovi i poslovni prostori prodaju po 30 posto nižoj cijeni zbog izvanknjižnog vlasništva.

"Volio bih sve prodati po tržišnoj cijeni, ali tko će snositi posljedice ako se prodaja ne realizira", upitao je Bandić.

Zagrebački gradonačelnik najavio je i kako u gradskoj upravi intenzivno razmišljaju o smanjenju komunalnog doprinosa odnosno smanjenju broja zona u kojima se taj doprinos utvrđuje. (hina/metro-portal)

17.05.2010. 15:20:11
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh