« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
BOŽIDAR KALMETA:

Ne pristajem na zapovjednu odgovornost

Nemam kontrolu nad cijelim resorom, ali dobro radim svoj posao i neću podnijeti ostavku, poručio je Kalmeta saborskim zastupnicima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Dragan Matić/Cropix)
Više o

Jadrolinija

,

,

Božidar Kalmeta

,

Željko Jovanović

,

HAC

,

ostavka

,

Hrvatske ceste

Ne pristajem na zapovjednu odgovornost, odgovor je ministra mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta na pitanje SDP-ovca Željka Jovanovića misli li podnijeti ostavku zbog brojnih afera u tvrtkama iz njegova resora (HAC, HC, HŽ, Jadrolinija i druge).

"Nema zapovjedne odgovornosti i ja na zapovjednu odgovornost ne pristajem", poručio je Kalmeta SDP-ovom zastupniku u današnjem aktualnom prijepodnevu u Hrvatskom saboru.

Jovanović je, naime, podsjetio na ministrovu izjavu da ne može nadzirati sva poduzećima u svom resoru prometa. Upitao ga je zna li koliko bi Hrvatska još kilometara autocesta mogla izgraditi da ipak uspijeva nadzirati svoj resor, u kojemu se, kaže, namještaju natječaji, nezakonito plaćaju poslovi i zapošljavaju kadrovi te oštećuje Državni proračun.

"Osjećate li se odgovornim i mislite li podnijeti ostavku", upitao je Kalmetu, koji mu je uzvratio da ni jedan ministar ne može nadzirati sva poduzeća u svom resoru, ističući kako "itekako sudjeluje" u raščišćavanju svih nepravilnosti.

"Mislim da dobro radim svoj posao za koji sam dobio povjerenje birača", poručio je ministar.

Jovanovića je upitao zašto se, kao riječki dogradonačelnik, nije uhvatio u koštac s revizijom utvrđenim nepravilnostima u tom gradu, poput nenamjenskog trošenja sredstava ze nepoštivanja propisa o javnoj nabavi.

"Zašto vi ne bi podnijeli ostavku", upitao je Kalmeta SDP-ovca, na što mu je ovaj uzvratio da će ostavku podnijeti odmah nakon njega. (hina/metro-portal)

19.11.2009. 13:49:46
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh