« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
Darko Milinović

Zdravstvo spremno za pandemijsku gripu

Ministar zdravstva poručio je da je hrvatski zdravstveni sustav u potpunosti pripravan na pojavu pandemijske gripe

(Davor Pongračić/CROPIX )
Više o

zdravstvo

,

Darko Milinović

,

pandemijska gripa

Ministar je na 'aktualnom satu', na pitanje zastupnika Borislava Matkovića (HDZ), rekao da je do jučer zabilježeno 11.916 slučajeva pandemijske gripe, a da je više od 10 tisuća osoba tu gripu preboljelo bez ikakvih komplikacija.

To govori da nema mjesta panici u javnosti, naglasio je ministar i dodao da panike nije bilo ni u zdravstvenom sustavu. "Hrvatski zdravstveni sustav je pripravan i spremno je dočekao pojavu pandemijske gripe", poručio je i dodao da je na terenu osigurano 100 tisuća doza lijekova, da u pripravnosti, ukoliko se za njima pokaže potreba na nekom području, čekaju 33 respiratora, kao i šest 'ecmo' uređaja.

Nema panike i sustav je pripravan, a predbilježili smo se i na doze cjepiva kad se ono pojavi na tržištu, dodao je i zahvalio svim zdravstveni djelatnicima na trudu koji ulažu. Ima, nažalost, i najtežih ishoda, ali to se događa i kod obične gripe, rekao je ministar odgovarajući Matkoviću kojeg je zanimalo kako je hrvatski zdravstveni sustav dočekao pojavu pandemijske gripe.

Ministar turizma Damir Bajs pohvalio se danas, kako unatoč zlogukim predviđanjima, hrvatski turizam ove godine nije podbacio. Najave su bile da se može očekivati pad dolazaka, kao i prihoda, od 30 posto, pad zaposlenosti u turizmu od 15 do 20 posto, rekao je ministar, a Hrvatska je imala dva posto manje dolazaka, ali i povećanje broja noćenja u odnosu na prošlu godinu.

"Zloguki proroci srećom nisu bili u pravu. Ostvarili smo jedan od najboljih rezultata na Mediteranu", rekao je Bajs odgovarajući Dubravki Šuici (HDZ) koju su zanimali rezultati protekle turističke sezone. (hina/metro-portal)

19.11.2009. 13:03:31
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh