« Život
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
SPAS OD ŠTEDNJAKA

Kako ne kuhati, a fino jesti u vruće dane

Prevruće je za kuhanje? Mi imamo rješenje, možete jesti čak i juhu!

Gazpacho juha idealna je za vurćine
Gazpacho juha idealna je za vurćine (cookinggrandma.com)
Više o

salate

,

jela za vrućine

,

gazbacho recept

,

ručak bez kuhanja

,

jela bez kuhanja

Znate li da se doista može spremiti ukusan obrok bez uključivanja štednjaka ili pećnice? Mnogi su iznenađeni kada uvide koliko dobrih jela se na taj način može pripremiti. Pogledajte koji su to jednostavni obroci koje možete spremiti bez kuhanja. 

4. Juha - vjerojatno nije prvo jelo na koje ćete pomisliti kada se spominju jela koja ne morate kuhati. No u mnogim zemljama, juha je uobičajen dio mnogih obroka. Španjolska gazpacho juha koja se priprema od rajčica i svježeg povrća popularna je diljem svijeta, a varijacije ove juhe mogu biti ukusan obrok bez kuhanja za cijelu obitelj. Ne volite juhe na bazi rajčica? Probajte u jogurt staviti pasirano povrće ili krastavce kako biste pripremili klasično mediteransko jelo. Također možete pronaći brojne druge recepte koji koriste pasirani grašak, pileći temeljac, mentu i ostale začine. Dodajte komadiće kruha kako biste dobili ukusan i hranjiv obrok. 

3. Salata - nije samo jednostavno jelo koje ne morate kuhati već je dostupno u različitim varijacijama. Nemojte se ograničavati samo na klasičnu zelenu salatu. Upotrijebite špinat, sjeckano voće i povrće ili avokado za dodatnu aromu. Možete dodati i tunu ili ostatke piletine i govedine od prijašnjih obroka. Opcije su i razne vrste sireva, te suncokretove i bučine sjemenke. 

2. Sendviči - odličan su način na koji možete spremiti kreativan obrok bez kuhanja. Postoji milijun varijacija. Počnite od raznih vrsta kruha, peciva, pogača, ciabata koje su lako dostupne. Dodajte po želji salamu, meso, povrće, sireve, umake i namaze. U ovom slučaju kakva god da je kombinacija rijetko možete pogriješiti. 

1. Tjestenina - želite pripremiti ukusnu večeru bez kuhanja? Počnite s kineskim ili rezancima od tofua, oboje se mogu kupiti već gotovi u običnom dućanu. Začinite ih maslinovim uljem i povrćem, zatim dodajte masline, jezgričasto voće i začine. Tjestenina je i odličan način da iskoristite ostatke od prijašnjih obroka. Možete dodati i malo majoneze, kiselih krastavaca, kukuruza iz limenke i tunu te dobiti odlično jelo bez znojenja nad štednjakom. 

Više o 

jelo

obrok

kuhanje

,
10.07.2011. 12:44:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh