« Ostali sportovi
objavljeno prije 11 godina i 9 mjeseci
OI LONDON

Ne baš uspješan deveti dan Olimpijade

Devetog dana Olimpijskih igra jedino su strijelci u trapu napravili dobre rezultate u kvalifikacijama

Rukometašice su druge u skupini
Rukometašice su druge u skupini (Arhiva)
Više o

Olimpijske igre

,

hrvatski sportaši

,

rezultati

,

Olimpijada 2012

,

London 2012

Devetog dan natjecanja na Olimpijskim igrama u Londonu jedriličar Ivan Kljaković Gašpić ostao je bez medalje u klasi Finn, hrvatske rukometašice su potvrdile prolaz u četvrtfinale, Anton Glasnović i Giovanni Cernogoraz su na korak od prolaska u finale discipline trap, dok su za košarkašice, hrvača Nevena Žugaja i atletičarke Nikolinu Horvat i Lisu Christinu Stublić igre završile.

Ivan Kljaković Gašpić zauzeo je peto mjesto u klasi Finn, što je drugi najbolji hrvatski rezultat dosad na OI. Malo je nedostajalo da uzme broncu. Druga prigoda za medalju u jedrenju je sutra kada Tonči Stipanović ulazi u plov za odličja u klasi Laser sa četvrtog mjesta, bod do bronce. Zlato je osvojio Britanac Ben Ainslie, srebro je pripalo Dancu Jonasu Hoghu Christensenu, a bronca Francuzu Jonathanu Lobertu.

Anton Glasnović nalazi se na četvrtom mjestu nakon prve tri serije kvalifikacija u trapu, dok je Giovanni Cernogoraz na šestom mjestu. U finale će se plasirati najboljih šest strijelaca, a preostale dvije kvalifikacije serije su na rasporedu sutra. U vodstvu je Australac Michael Diamond koji je pogodio sve mete (75), dok pet strijelca među kojima i oba hrvatska predstavnika imaju po jedan promašaj.

U susretu petog kola A skupine hrvatske rukometašice su bez većih problema pobijedile Veliku Britaniju 37:14 (17:6) i natjecanje u skupini okončale na drugom mjestu sa četiri pobjede i jednim porazom. Hrvatska je i prije ove utakmice osigurala plasman u četvrtfinale, a bilo je samo upitno s koje će pozicije krenuti u borbu za odličja. Kako su Rusija i Crna Gore danas odigrale bez pobjednika 25:25, odabranice Vladimira Canjuge zauzele su drugo mjesto u skupini iz Brazilki. Najefikasnije igračice u hrvatskim redovima bile su Sonja Bašić i Dijana Jovetić sa po pet golova, dok su Vesna Milanović Litre, Maja Zebić i Andreja Šerić dodale po četiri gola. Kod Britanki najbolja je bila Kelsi Fairbrother sa tri gola.

Hrvač Neven Žugaj je poražen u osmini finala kategorije do 74 kilograma d Azerbajdžanca Emina Ahmadova. Kako je Ahmadov kasnije poražen u polufinalu, Žugaj je ostao i bez mogućnosti da se kroz repesaž bori za brončano odličje. U prvom kolu Žugaj je pobijedio egipatskog hrvača Islama Tolbu.

Košarkašice su se oprostile od OI porazom od Turske 65:70. Hrvatske košarkašice su natjecanje u skupini A okončale na petom mjestu sa jednom pobjeda i četiri poraza. Najefikasnije igračice u hrvatskim redovima bile su Ana Lelas sa 14, te Jelena Ivezić i Anđa Jelavić sa po deset koševa, dok je Tursku predvodila Kuanitra Holingsvort sa 14 koševa.

Atletičarka Nikolina Horvat nije se uspjela plasirati u polufinale utrke na 400 metara s preponama na Olimpijskim igrama u Londonu osvojivši 37. mjesto u kvalifikacijama. Članica zagrebačkog kluba Ulix je istrčala rezultat 58.49 što je za dvije sekunde slabije od njezinog i hrvatskog rekorda. Za 26-godišnju Zagrepčanku bile su to druge OI nakon što niti u Pekingu nije prošla prvi krug kvalifikacija.

Atletičarka Lisa Christina Stublić osvojila je 52. mjesto na olimpijskom maratonu u Londonu od 118 djevojaka koje su startale. Lisa je istrčala vrijeme 2:34.25 no nije uspjela popraviti svoj i hrvatski rekord postavljen u Linzu - 2:30.46 prošle godine.

06.08.2012. 08:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh