« Ostali sportovi
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec
LEGENDA

Fantastični Bolt obranio zlato

Novim olimpijskim rekordom Bolt je pobijedio ispred Blakea i Gatlina

Kao i u Pekingu, Bolt ima zlato i olimpijski rekord
Kao i u Pekingu, Bolt ima zlato i olimpijski rekord (Arhiva)
Više o

zlato

,

Olimpijske igre

,

Usain Bolt

,

100 metara

,

Olimpijada 2012

,

Yohan Blake

,

London 2012

,

Justin Gatlin

Već su polufinalne utrke dale do znanja da će šlager večeri, a možda i cijelog atletskog programa, biti super brza utrka na 100 metara. Bolt je istrčao 9.87 hodajući zadnjih dvadesetak metara, Blake 9.85 šećući zadnjih desetak, a Gatlin se trudio i postigao 9.82. Asafa Powell jedva je ušao po vremenu, više svojom neopreznošću nego lošim rezultatom.

Na startu finalne utrke bila su po tri Jamajčana i Amerikanca, Thompson iz Trinidada i Tobaga i Nizozemac Martina. Startali su gotovo kao jedan, ali Bolt je izletio nakon pedesetak metara i nitko nije mogao do njega. Gatlin, Gay i Blake su se borili do zadnjeg centimetra, na kraju je srebro otišlo Blakeu, Gatlinu bronca, dok je Gay ostao četvrti za jednu stotinku.

Nesretni Asafa Powell ozlijedio se oko šezdesetog metra i doslovno ušetao u cilj, inače bi utrka bila jedinstvena u povijesti, jer su svi osim njega trčali ispod deset sekundi.

Bolt je krenuo u obranu svojih olimpijskih zlata, pokazao konkurenciji da može apsolutno sve, pa s veseljem čekamo 200 metara.

Rezultati:

1. Usain Bolt 9.64

2. Yohan Blake 9.75

3. Justin Gatlin 9.79

05.08.2012. 23:02:05
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh