« Lifestyle STANOVANJE
objavljeno prije 1 godinu i 6 mjeseci
EHHH...

Navike koje vam rade probleme

Kako bi nam život bio bolji dobro je razmisliti o našim navikama jer često ih nismo svjesni. Promijenite sitnice i vaša svakodnevica će biti puno lakša

Organizirajte se!
Organizirajte se! (Arhiva)
Više o

navike

,

promjena

Navike su, ponekad, loša stvar - naučite se na nešto i radite to svakodnevno, bez obzira na to je li dobro ili loše za vas.

Stoga, trebalo bi malo pročistiti mozak i izbaciti neke od ovih navika, jer vam samo stvaraju kaos u životu.

Pa da vidimo koje su prve na listi za odstrel...

Impulzivna kupovina na internetu - pričekajte 48 sati prije nego kliknete na tipku "kupi". Budući da možemo osiromašiti sa svim mogućnostima kupnje na internetu, potreban nam je mehanizam da nas uspori. Čekajući 48 sati, "ustanovit ćete da je većina predmeta bila više 'želja' nego potreba", sugerira CNBC. Osim toga, uštedjet ćete novac i učiti pažljivost koja je potreba kada su u pitanju troškovi.

Jutarnje tuširanje - prije nego što sutra ujutro ustanete iz kreveta, učinite ovo: odradite ovu pozu. Ako zauzmemo pozu snage, poput položaja "V za pobjedu" s ispruženim rukama samo dvije minute, "osoba može odmah postati snažnija", kaže psihologinja s Harvarda Amy Cuddy u svojoj knjizi "Presence: Bringing Your Boldest Self to Your Biggest Challenges". "Neka vam tijelo kaže da ste moćni i da zaslužujete, a vi sami postajete prisutniji, entuzijastičniji i autentični", dodaje za The Healthy.

Popis obveza - prva stavka na vašem popisu trebala bi biti: izbacite taj popis. "Popisi obveza su tamo gdje važne zadaće umiru", rekao je Kevin Kruse, stručnjak za upravljanje vremenom, za Daily Mail. Zbog toga što samo 40 posto onoga što je na popisu odradimo. Problem je što zadaci nemaju prioritet, a pokušaj da ih sve odradite vodi do tjeskobe. Umjesto toga odvojite dnevno 15 do 30 minuta kako biste se koncentrirali na najvažnije zadatke.

Svakodnevno pranje kose - vaša kosa je sasvim u redu, pa ju ostavite na miru dan ili dva. Ako kosu perete svaki dan uništavate prirodna ulja. Osim toga frizura je mnogo bolja dan nakon pranja kose.

Uzimanje svake ponude koja u sebi ima riječ 'besplatno' - "besplatno" je najčešća riječ koja se danas koristi. Ako je nešto besplatno određeno vrijeme na kraju ćete ipak platiti i možda zbog toga nemate dovoljno novaca. Vrlo je važno paziti na novac kako ne biste došli u probleme. 

09.12.2020. 11:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
 1. avatar
  armando
  09.12.2020. 11:51
  ne moze nitko bez interneta mobitela
 2. avatar
  Roben
  14.12.2020. 18:50
  Slazem se sa Armandom! Bez mobitela i moze, al bez interneta, ne...
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh