« Nogomet
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
DUG RASTE

Navijači žele otkupiti Manchester United

Skupina navijača Manchester Uniteda želi otkupiti klub od obitelji Glazer koju optužuju da je odgovorna za ogroman dug Red Devilsa

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

navijači

,

Manchester United

,

kupnja

"U mogućnosti smo dobro procijeniti našu težinu i učiniti nešto dobro za United i za nogomet. Ni jedan od planova preuzimanja koje sam ja vodio nije završio u dugovima za klub", kazao je Keith Harris koji je vodio nekoliko engleskih klubova u prošlosti.

On je odbio međutim imenovati osobe koje su zainteresirane za otkup kluba, ograničivši se samo na to da ih nazove "Crveni vitezovi".

Među njima su "jedna ili dvije osobe koje se nalaze na visokim mjestima u financijskom sektoru i imaju pristup kapitalu", dodao je.

Obitelj Glazer "se poigrava sa simbolom nogometa, s jednom od najuglednijih brandova u svijetu koji je u opasnosti. Na svaku funtu koju potroši svaki navijač, 75 penija ide Glazerovima ili na otplatu duga", optužuje Harris.

Navijači prigovaraju Glazerovima da su računu kluba pribrojili bankarski dug koji su stvorili kada su ga kupovali klub 2005. i to financijskom tehnikom "pranja novca". Prema posljednjim podacima, dug ManU-a prelazi 700 milijuna funti (oko 805 milijuna eura). (hina/metro-portal)

30.01.2010. 16:25:16
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh