« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci

Navijači agilniji od igrača

Pitanje je vremena kad će zbog bengalki Uefa iz natjecanja izbaciti neki naš klub

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Nenad Dugi/CROPIX)
Više o

Mirko Hrgović

,

Dinamo

,

Branko Ivanković

,

UEFA

,

navijači

,

bengalke

,

Linfield

Dinamo je preskočio prvu prepreku u kvalifikacijama za Ligu prvaka. I jedino ta činjenica može zadovoljiti igrače, klupski stožer i menadžment. I poklonike plave boje, dakako. Jer mizernih 1:1, uz katastrofalnu igru u uzvratnoj maksimirskoj utakmici kontra Linfielda, sjevernoirske amaterske momčadi, nikako ne može zadovoljiti pretendenta na Ligu prvaka.

Divljanje s tribina

Ostaje nada da je trener Ivanković uvidio pogreške svojih štićenika i da će znati posložiti momčad do ogleda u drugom kolu kada je Dinamo gost Domžala (30. srpnja).

‘Svatko ima svoj stav i to je moj jedini komentar. Mirko Hrgović je Dinamov nogometaš i zasigurno je kandidat za sastav’, rekao je
Branko Ivanković,
trener Dinama komentira stav navijača o pojačanju momčadi
Ipak, lošiji dojam, na iskrenog poklonika nogometa, od igrača Dinama ostavili su navijači sa sjeverne tribine maksimirskog stadiona. Ti dečki, koji se predstavljaju kao najvjerniji Dinamovi navijači, pokazali su kako se ne navija za voljeni klub. Mnoštvo uvreda na račun Uprave, posebno izvršnog dopredsjednika Zdravka Mamića, moglo se čuti iz grla nekoliko stotina ‘žestokih’ dečki.

Posebno na ‘tapeti’ bio je novopridošli Mirko Hrgović. Dinamovi navijači nisu se pomirili s činjenicom da ‘sveti dres’ oblači dojučerašnje ‘hajdučko srce’. I bengalke su poletjele na travnjak i činilo se da je blizu prekid utakmice.

Neshvatljivo je da se ovakve situacije ponavljaju iz godine u godinu. Još je neshvatljivije da Uprava kluba ovakve ispade tolerira.  Kako je moguće da pored kontrole na ulazu navijači unesu svu tu silnu pirotehniku? Rade li svi svoj posao, ili su ljudi zaduženi za sigurnost na stadionu postavljeni tek zato što tako nalažu pravila?

Umjesto da uloži novac u video nadzor i time barem smanji divljanje na tribinama, klupska administracija će po tko zna koji put plaćati kaznu Uefi.

I ne, ne događa se to samo Dinamu. To je problem klubova širom Hrvatske, boljka koju su veliki europski klubovi riješili prije desetljeća.

Piše: Piše: Ato Kwamina Markin
25.07.2008. 02:56:14
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh