« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
Kupujmo Hrvatsko

NATURA CROATICA- pet godina sa vama!

Sve hrvatske delicije na jednom mjestu

Više o

Natura Croatica

,

hrvatski proizvodi

Danas lako prepoznatljiva trgovina prirodnih hrvatskih delikatesa i gastronomskih suvenira pod imenom „Natura Croatica", osnovana je u siječnju 2005. godine kao prvi mjesto u Zagrebu koje prodaje isključivo prirodne hrvatske proizvode.

Danas postoje dvije trgovine u Zagrebu, uz onu veleprodajnu,  police s proizvodima postavljene su na benzinskim pumpama duž Hrvatske, a "Natura Croatica" opskrbljuje i mnoge druge trgovine i ugostiteljske objekte.

"Zbog ljubavi prema domaćim proizvodima sam na tržištu uvijek tražio nešto posebno, nešto novo, ali da bude pravi domaći proizvod. Shvativši da je Hrvatska puna malih proizvođača koji održavaju tradiciju proizvodnje takvih proizvoda, a koji imaju velikih problema sa plasmanom, odlučio sam otvoriti trgovinu gdje ću plasirati isključivo prirodne hrvatske proizvode", riječi su gospodina Petra Krpana, izvršnog direktora i osnivača Nature Croatice.

Ponuda trgovine se sastoji od više od tisuću gastronomskih proizvoda koji su proizvedeni prema tradicionalnim recepturama, bez umjetnih boja, konzervansa i sličnih dodataka koji bi mogli narušiti sklad okusa vrhunske delikatese.

U ponudi trgovina „Natura Croatica" možete pronaći vrhunsku prirodnu kozmetiku, maslinova ulja i proizvode na bazi maslinovog ulja, medove i proizvode od meda, sireve, više od sto različitih rakija i likera, hrvatska vina, džemove, marmelade i voćne namaze, tjestenine, tartufe i proizvode od tartufa, začine, čajeve, lavandu i proizvode na bazi lavande, masline, paste od maslina, čokolade s okusima mediterana, suhomesnate proizvode od divljači, multimedijalne razglednice hrvatskih krajeva, sušeno voće, ušećereno voće, licitare, kuharice tradicionalnih jela te mnoštvo slanih i slatkih delikatesa.

Nakon pet godina postojanja Nature Croatice, gospodin Krpan zaključuje:

"Danas nakon pet godina rada, u svakom slučaju možemo reći da postoji 'tržište prirodnih hrvatskih proizvoda' koje smo djelomično i mi podignuli. U međuvremenu je u Zagrebu počelo djelovati još nekoliko sličnih trgovina, kao i nekoliko desetaka na obali. Uvjerivši tržište u trajnu I neupitnu kvalitetu „hrvatskih gastronomskih suvenira" započeli smo njihovu distribuciju kroz police Natura Croatica na benzinskim postajama INA-e i Tifon-a."

"Iako nam još uvijek prezentacija i prodaja nekonvencionalnih proizvoda nije laka, možemo reći da je tržište ovakvih proizvoda konačno počelo sazrijevati i da su trgovci koji mogu plasirati prirodni hrvatski proizvod konačno uvidjeli da turisti upravo žele neku od takvih delikatesa ponijeti kući", objašnjava gospodin Krpan.

Povodom pet godina postojanja ove jedinstvene trgovine u Hrvatskoj, u njihovim trgovinama u Preradovićevoj 8 i na Zagrebačkom Velesajmu, potražite promotivne popuste i razne 'slatke' nagrade!

19.01.2010. 14:04:07
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh