« Svijet
objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci
ŽALJENJE ZBOG INCIDENTA

NATO se ispričao zbog smrtonosnog napada na Pakistan

Glavni tajnik NATO-a izrazio je "iskrenu sućut" i rekao da "suosjeća" s "obiteljima poginulih i ranjenih vojnika" kao i s "pakistanskom vladom i narodom"

Fotografija vijesti
Više o

Anders Fogh Rasmussen

,

NATO

,

Pakistan

,

napad

Glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen rekao je u nedjelju da je pogibija dvadeset četvorice pakistanskih vojnika bila "tragičan i nehotičan" izgred i izrazio je sućut zbog žrtava, javlja Hina.

"Pisao sam pakistanskom premijeru i rekao mu da je pogibija pakistanskih vojnika neprihvatljiva i mora se osuditi, jednako kao smrt afganistanskih i međunarodnih vojnika", istaknuo je u priopćenju. "To je nehotičan izgred", dodao je.

NATO-ov čelnik izrazio je "iskrenu sućut" i rekao da "suosjeća" s "obiteljima poginulih i ranjenih vojnika" kao i s "pakistanskom vladom i narodom".

"Obećavam svekoliku potporu istrazi koju je pokrenuo ISAF. Utvrdit ćemo što se dogodilo i iz toga izvući nužne pouke", dodao je Rasmussen.

"NATO je odlučan surađivati s Pakistanom i ojačati suradnju kako se takve nesreće više ne bi događale", kazao je. "U zajedničkom nam je interesu boriti se protiv međunarodnog terorizma i osigurati da Afganistan više nikad ne bude utočište za teroriste". NATO i Pakistan imaju zajedničku zadaću: stabilni Afganistan u mirnoj regiji", istaknuo je.

27.11.2011. 13:26:03
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh