« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
NA DOBROM PUTU

NATO i Rusija žele osnažiti vojnu suradnju

NATO i Rusija nadaju se ojačati vojnu suradnju i ostvariti napredak na područjima proturaketne obrane i nadzora konvencionalnig naoružanja do summita

NATO
NATO (Shutterstock)
Više o

NATO

,

Rusija

,

vojna suradnja

Glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen je na konferenciji za tisak nakon sastanka vijeća ministra vanjskih poslova NATO-a i Rusije priznao da temeljna razilaženja još uvijek dijele Moskvu i zapadne zemlje ali je rekao da je ohrabren dosadašnjim razgovorima.

"Oni su bili u pravom duhu, bavili su se pravim pitanjima i jasno su pokazali da smo sada čvrsto na putu poboljšanja odnosa NATO-a i Rusije", rekao je Rasmussen.

Državna tajnica SAD-a Hillary Clinton ranije je snažno pozdravila planove NATO-a da uspostavi suradnju s Rusijom u području proturaketne obrane rekavši da bi savez do studenog trebao prihvatiti plan obnove zajedničkih vježbi proturaketne obrane i ispitivanja načina povezivanja sustava ranog uzbunjivanja.

"Dugoročno bi NATO i Rusija trebali zajedno razvijati modele arhitekture kombinirane proturaketne obrane Rusije i NATO-a", rekla je Clinton i ponovila da SAD vjeruje kako bi Rusija i NATO trebali biti partneri.

Rasmussen je pozvao Rusiju da održi razgovore sa članicama NATO saveza na summitu saveza u studenom u Lisabonu. (hina/metro-portal)

22.09.2010. 21:56:42
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh