« Sport
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
Posao je posao

Nastup na OI financira javnom kućom

Novozelandski olimpijski odbor (NZOC) zaprijetio je tužbom svom tekvandoistu Loganu Campbellu

Logan Campbell (u crvenom)
Logan Campbell (u crvenom) (Getty Images)
Više o

tužba

,

Logan Campbell

,

Novozelandski olimpijski odbor

,

javna kuća

Logan Campbell, čije je sudjelovanje na olimpijskim igrama u Pekingu prošle godine stajalo 150,000 novozelandskih dolara (110,600 američkih dolara) - što je većinu dobio od roditelja- otvorio je javnu kuću s prijateljem u Aucklandu početkom ove godine.

Campbell je svoj plan objelodanio u srpnju kazavši tada da se nada da će sakupiti 300,000 novozelandskih dolara kako bi olakšao svojim roditeljima i kako bi se mogao više koncentrirati na trening.

Nakon što se o ovom slučaju nije izjašnjavao tri mjeseca Novozelandski olimpijski odbor je uputio pismo Campbellu tražeći da prestane s povezivanjem olimpijade sa svojim poslom ili će biti tužen.

"Na temelju olimpijskih vrijednosti izvrsnosti, prijateljstva i poštivanja smatramo da vaše djelovanje u potpunosti nije u skladu s tim vrijednostima", izvadak je iz pisma kojeg je potpisao glavni tajnik NZOC-a Barry Maister.

"Vaše vabljenje "klijenata" za vaš posao dok koristite olimpijski kontekst mora odmah prestati ili će NZOC biti prisiljen tužiti vas".

Campbell, koji nije osvojio medalju u Pekingu, stao je u obranu svog poslovnog projekta i prikupljanja sredstava. Vlasništvo i vođenje javne kuće je legalno u Novom Zelandu gdje su zakoni o prostituciji vrlo liberalni u odnosu na svjetski standard.

"Na kraju dana osjećam se kao da nisam nikoga iskoristio jer nitko ne mora biti tamo, nikoga ne prisiljavamno da bude tamo. Svi su tamo vlastitom voljom", rekao je 23-godišnji Campbell. (Hina/Metro-portal)

07.10.2009. 12:14:42
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh