« Svijet
objavljeno prije 7 godina i 7 mjeseci
IDE SE DALJE

Nastavljeni prosvjedi u Sarajevu, traži se smjena Vlade Federacije BiH

Prijepodnevni sati u nedjelju u Bosni i Hercegovini protječu mirno, a komunalne službe nastavljaju uklanjati tragove nereda koji su izbili u petak

Zgarišta i dalje tinjaju
Zgarišta i dalje tinjaju (Screenshot YouTube/RuptlyTV)
Više o

BiH

,

prosvjedi

,

ostavke

Još uvijek se zbrajaju materijalne štete, a lokalni mediji navode iznos od čak 50 milijuna konvertibilnih maraka (25 milijuna eura).

Nova okupljanja prosvjednika najavljena su za 12 sati u Sarajevu, a riječ je o istoj skupini koja je u subotu poslijepodne na nekoliko sati blokirala glavnu gradsku prometnicu ispred sjedišta Predsjedništva BiH. Tada se okupilo tek stotinjak uglavnom mlađih ljudi koji su tražili ostavku Vlade Sarajevske županije, ali i Vlade Federacije BiH.

Županijski premijer Suad Zeljković u subotu u večernjim satima podnio je neopozivu ostavku, ispunivši tako zahtjeve prosvjednika.

Za nedjelju je ipak najavio održavanje izvanredne sjednice županijske vlade koja od policije očekuje izvješće o sigurnosnom stanju i plan mjera kako bi se ono stabiliziralo.

Prije premijera Sarajevske županije ostavke su podnijeli i predsjednici vlada Tuzlanske i Zeničko-dobojske županije, a to nije učinio još jedino premijer Unsko-sanske županije Hamdija Lipovača.

On je potvrdio da će se s predstavnicima prosvjednika sastati u ponedjeljak i razgovarati o njihovim zahtjevima.

09.02.2014. 12:57:26
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh