« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
IZOSTANAK REAKCIJA

Nastavlja se štrajk u osječkoj "Pivovari"

Predsjednik Hrvatske udruge sindikata Ozren Matijašević izjavio je danas u Osijeku kako se štrajk u osječkoj "Pivovari" dd nastavlja do daljnjeg

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Cropix)
Više o

štrajk

,

Osijek

,

Ozren Matijašević

,

pivovara

Sindikat će tražiti da se sudski postupak o zakonitosti štrajka, koji je temeljem tužbe Uprave pokrenut pred zagrebačkim Županijskim sudom, premjesti u Osijek.

Na konferenciji za novinare pred ulazom u tvrtku Matijašević je kazao da je Uprava na današnjem ročištu u Zagrebu pokušala prikazati da se štrajk odvija u više pogona "Pivovare" u Hrvatskoj, što, kako tvrdi, nije točno, jer je štrajk organiziran samo u Osijeku.

"Smiješno i nelogično je da se rasprava o tužbi poslodavca o dopuštenosti štrajka vodi u Zagrebu. Stoga tražimo da se zagrebački Županijski sud proglasi nenadležnim te da se postupak vodi u Osijeku", rekao je Matijašević. Dodao je da će HUS poštovati sudsku odluku o tužbi Uprave.

Matiješević je izrazio nezadovoljstvo izostankom reakcija javnosti na najave Uprave da će dovesti zamjenske radnike ako se štrajk oduži, kao i izostankom zanimanja čelnika gradske i županijske vlasti za ovaj slučaj. (hina/metro-portal)

01.03.2010. 16:26:28
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh