« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
NESTAO S RADARA

Nastavlja se potraga za nestalim poljskim avionom

Uže vodstvo akcije spašavanja i potrage za poljskim avionom odlučilo se na tzv. češljanje terena iako je noć i pada kiša

Nastavlja se potraga za nestalim poljskim avionom
Nastavlja se potraga za nestalim poljskim avionom (Danijel Tuskan / CROPIX)
Više o

pad zrakoplova

,

Karlovac

,

alternativna uporaba

Pedeset predstavnika HGSS-a i policije oko 21 sat krenulo je u novi, veći pregled terena radi pronalaska pilota i njegovog sportskog zrakoplova, kazao je za Hinu u Budačkoj Rijeci, odakle se akcija koordinira, Martin Barić, pročelnik karlovačkog Područnog ureda za zaštitu i spašavanje.

Uže vodstvo akcije spašavanja odlučilo se na tzv. češljanje terena iako je noć i pada kiša, jer su spasitelji dobro opremljeni, te imaju uz obične svjetiljke i termovizijsku opremu. Prvi sektor koji se pretražuje je Mađerovo brdo koje se nalazi između Krnjaka i Vojnića, kazao je Barić neposredno nakon sastanka.

>>Srušio se sportski avion na području Karlovačke županije

Pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja Vinko Prizmić također je na terenu te je za Hinu kazao da je tako odlučeno jer je stožer obradio sve dostupne podatke, primjerice one od aerodromske kontrole leta i konfiguracije terena, te je utvrđen najvjerojatniji pravac kretanja zrakoplova prije nego mu se izgubio svaki trag. Dodao je da će potraga potrajati, ako bude potrebno, cijelu noć.

Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS) javila je da je riječ o poljskom zrakoplovu koji je poletio s aerodroma u Mađarskoj (Zalaegerszeg) te je preko Hrvatske letio prema Italiji, u Anconu. Informaciju o nestanku zrakoplova DUZS je zaprimio u 15,37 sati od OKC MUP-a.(hina/metro-portal)

25.09.2010. 23:05:22
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh