« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
NE OČEKUJU SE PROBLEMI

Ujutro nam dolazi vodeni val iz Slovenije

Vodeni val iz Slovenije u Zagreb bi trebao stići sutra oko podne, očekuje se da će proći kroz Hrvatsku bez većih problema

Poplava
Poplava (Davor Pongračić / Cropix)
Više o

poplave

,

DHMZ

,

Sava

,

vodeni val

U Hrvatskim vodama očekuju da će vodeni val iz Slovenije u Hrvatsku stići sutra u jutarnjim satima, na vodomjernu postaju Jesenice, a u Zagreb bi trebao stići sutra oko podne.

"Očekuje se da će ovaj vodeni val proći kroz Hrvatsku bez problema", izjavio je danas popodne za Hinu zamjenik rukovoditelja obrane od poplava za vodno područje sliva rijeke Save Tomislav Novosel.

"Ako se ostvare prognozirane oborine, vodostaj Save u Zagrebu ne bi trebao prijeći 250 centimetra. To je u granicama pripremnog stanja, jer se redovna mjera obrane od poplava proglašava kada vodostaj dosegne 350 centimetra", naglasio je Novosel.

Vodostaji rijeke Save na cijelom potezu od Jesenica do Županje danas popodne su u daljnjem laganom opadanju, dok su u gornjem toku rijeke Save u Sloveniji, zbog kiše, vodostaji ponovno u porastu, izjavio je Novosel.

Konkretno, kazao je, na vodomjernoj postaji Hrasnik u Sloveniji vodostaj Save je ponovno u porastu od 10 centimetra na sat. U Državnome hidrometeorološkom zavodu (DHMZ) doznaje se da je danas od 8 sati ujutro pa do 14 sati popodne najviše kiše palo u Rijeci i to 48 milimetara po četvornom metru.

U tom je razdoblju na Jadranu, u Lici i Gorskom kotaru palo od 10 do 40 mm kiše po četvornom metru, a na zagrebačkom području između četiri i sedam milimetara. U Istri se u rano poslijepodne djelomično razvedrilo, a u Slavoniji danas do 14 sati kiša uglavnom nije padala.

Sutra će još u prvom dijelu dana prevladavati oblačno, povremeno s kišom. Najviše kiše očekuje se na Jadranu i u zapadnim kopnenim krajevima. Sredinom dana i poslijepodne očekuje se slabljenje kiše te postupan prestanak oborina u većem dijelu zemlje.

U ponedjeljak se očekuje djelomice sunčano, a povremeno će još biti kiše ponajprije na sjevernom Jadranu te u gorskim krajevima, prognoziraju u DHMZ-u.(hina/metro-portal)

25.09.2010. 23:37:11
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh