« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
MIG-21

Očekuje se vještačenje krhotina koje su pogodile M. Klipu

Nalazi će biti od velikog značaja da se utvrdi je li pad uzrokovao ljudski faktor, kvar na zrakoplovu ili neka druga tehnička okolnost

Krhotine MIG-a
Krhotine MIG-a (Mario Pušić/CROPIX )
Više o

vojni zrakoplovi

,

mig 21

,

kompozitni materijali

Istražitelji vojno-zrakoplovne nesreće kod Plaškog očekuju očitanje parametara visine, brzine leta i svih drugih podataka zabilježenih u dvije "crne kutije" koje su pronađene prekjučer, na dan nesreće, a koje su sada na analizi u Zrakoplovnom centru, doznaje se od istražnog suca Županijskog suda u Karlovcu Mladena Kosijera.

Istražni centar Županijskog suda u Karlovcu zatražio je danas vještačenje metalnih dijelova koji su uzrokovali ranjavanje Marije Klipe da bi se utvrdilo je li ranjavanje uzrokovala krhotina zrakoplova ili ispaljivanje rakete i sl., rekao je sudac Kosijer Hini.

Prema njegovim riječima, oba nalaza bit će od velikog značaja da se utvrdi je li pad zrakoplova u četvrtak uzrokovao ljudski faktor, kvar na zrakoplovu ili neka druga tehnička okolnost, moguća eksplozija.

Zbog obilne kiše očevid u Egićima kod Latina nije danas, kako je bilo planirano završen te će se nastaviti sutra. Očevid u Ličkom Podhumu i zaseoku Šupica završen je jučer.(hina/metro-portal)

25.09.2010. 20:05:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh