« Biznis
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
CRNA STATISTIKA

Nastavlja se pad građevinskih radova

U srpnju ove godine bilo je 19,2 posto manje građevinskih radova nego u istom mjesecu prošle godine

Nastavlja se pad građevinskih radova
Nastavlja se pad građevinskih radova (Željko Šop/Cropix)
Više o

građevinski radovi

,

građevinarstvo

Pad građevinskih aktivnosti u Hrvatskoj je nastavljen i u srpnju u kojem je fizički obujam građevinskih radova bio za 19,2 posto manji nego u srpnju lani, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku. To je šesnaesti mjesec za redom u kojem se građevinski radovi bilježe pad na godišnjoj razini, a pad je izraženiji nego u lipnju kada su građevinski radovi pali za 17,2 posto u odnosu na lipanj lani.

U prvih sedam mjeseci ove u odnosu na isto razdoblje prošle godine fizički obujam građevinskih radova mjeren odrađenim satima radnika na gradilištima bio je manji za 17,9 posto. Prema vrstama građevina, na zgradama je u srpnju odrađeno 47 posto ukupnih sati rada, a na ostalim građevinama 53 posto.

Prema vrstama gradnje, na novim građevinama odrađeno je 60,1 posto ukupnih sati rada, a na rekonstrukcijama, popravcima i održavanju 39,9 posto. U prvih sedam mjeseci na zgradama je odrađeno 48,2 posto ukupnih sati rada, a na ostalim građevinama 51,8 posto. U istom razdoblju na novim građevinama odrađeno je 59,7 posto ukupnih sati rada, a na rekonstrukcijama, popravcima i održavanju 40,3 posto. (hina/metro-portal)

23.09.2010. 10:35:44
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh