« Biznis
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
DOBAR POSAO

Gredelj s češkim Legiosom potpisao ugovor vrijedan 10 milijuna eura

Na Međunarodnom sajmu prometne tehnike InnoTrans u Berlinu hrvatska tvrtka "Gredelj" i češki "Legios" danas su potpisali ugovor vrijedan 10 milijuna eura

Gredelj
Gredelj (CROPIX)
Više o

Gredelj

,

ugovor

,

domaća zadaća

Deutsche Welle ističe kako 90 radnika tvrtke "Gredelj" već od danas počinje s proizvodnjom okretnih postolja za teretne vagone koji će se izvoziti novom hrvatskom partneru u Češkoj.

Navodi riječi predsjednika uprave "Gredelja" Ivana Tolića, koji kaže kako će ugovorom vrijednim deset milijuna eura i prošlogodišnjom modernizacijom "Gredelja" biti otvorena i dodatna radna mjesta za visokoobrazovane mlade ljude, koji mogu udovoljiti složenim zahtjevima nove tehnologije.

"Do suradnje je došlo u kontaktu između ove dvije tvrtke prije nekoliko mjeseci u Zagrebu, a detaljne razgovore vodili smo na berlinskom sajmu", rekao je Tolić podsjetivši kako su se jučer našli, ispregovarali i dogovarali te danas potpisali ugovor. Već smo javili i u Zagreb da počne proizvodnja, dodao je.

Na sajmu prometne tehnike "InnoTrans 2010" u Berlinu danas je predstavljen prototip elektromotornog vlaka za regionalni promet koji su zajednički izgradili Končar - Električna vozila i TŽV Gredelj. (hina/metro-portal)

22.09.2010. 21:45:09
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh