« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca
JADRANKA KOSOR:

Nastavlja se borba protiv korupcije u kojoj neće biti nedodirljivih

Neki nisu vjerovali da se neka mala od kužine može pretvoriti u kapetana broda, izjavila je Kosor u intervjuu za Novu TV

(Goran Mehkek/Cropix )
Više o

Jadranka Kosor

,

Ivo Sanader

Premijerka i predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor izjavila je večeras kako je "zatvorila stranicu" vezanu uz brisanje Ive Sanadera iz stranke, te poručila kako Vlada nastavlja borbu za izlazak Hrvatske iz gospodarske krize, te protiv korupcije pri čemu "neće biti nedodirljivih".

"Ni za što nećemo blokirati Hrvatsku koja mora izaći iz krize i borit ću se rukama i nogama za očuvanje svakog radnog mjesta", rekla je premijerka u intervjuu za Novu TV, objašnjavajući zašto je čelništvo HDZ-a odlučilo iz stranke izbrisati počasnog predsjednika Sanadera.

"Apsolutno sam znala što učiniti. To sam i napravila", rekla je Kosor dodavši da joj je prva i glavna misao bila interes RH, a konferencija za novinare na kojoj je Sanader najavio povratak u politiku, kaže, vodio je ugrožavanju vladajuće koalicije, rušenju vlade, i prijevremenim izborima.

To bi, upozorila je, značilo paralizu države, a u vrijeme krize svaki dan može biti ključan. "Sigurno je da bi se zaustavili pregovori, a 2010. je ključna za pregovore", naglasila je.

"Za mene je to okrenuta stranica", dodala je premijerka i kazala kako u stranci ima potporu za svoje poteze. Većina u stranci, rekla je, to razumije, a oni koji nisu shvatili u konačnici će morati shvatiti.

"Bivši premijer je otišao zato što je to htio i rekao da se neće vratiti u politiku, te da dolazi vrijeme za neke druge. To je vrijeme došlo, ja sam preuzela vođenje vlade i stranke i počela raditi punom snagom. Neki nisu vjerovali da se neka mala od kužine može pretvoriti u kapetana broda", kazala je premijerka.

Ponovila je kako je najvažnije za Hrvatsku borba za svako radno mjesto, kao i borba protiv korupcije i dodala da pritom sve institucije države moraju raditi svoj posao.

"Vlada u tom smislu u okviru svojih ovlasti mora neprekidno stvarati okvir ako želimo biti pravna država u punom smislu riječi. I to ne zbog ulaska u EU, već da bismo bolje živjeli", ustvrdila je.

Poručila je kako 'nema nedodirljivih', pa bili to i ministri u Vladi. "Nema zaštite ni za koga ako je počinio kazneno djelo. Neće biti zataškavanja, jer bi to bilo protuustavno i protuzakonito", rekla je.

Govoreći o odnosu s predsjednikom Republike Stjepanom Mesićem kazala je da kao premijerka ima odličnu suradnju, te izrazila želju da jednako tako dobro surađuje i s budućim predsjednikom države kojeg hrvatski birači danas biraju u drugome krugu predsjedničkih izbora. (hina/metro-portal)

10.01.2010. 20:39:20
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh