« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
IVO JOSIPOVIĆ

Nasilje na stadionu pokazuje da je država zakazala u prevenciji i primjeni zakona

Hrvatski predsjednik komentirao je nedavnu provalu nasilja na maksimirskom stadionu, tijekom i nakon utakmice Dinamo - Hajduk

(Davor Pongračić/CROPIX)
Više o

nogomet

,

huligani

,

nasilje

,

Ivo Josipović

,

zakoni

Nasilje na stadionu pokazuje da smo zakazali u nekim segmentima - zakazala je prevencija, a i primjena zakona, rekao je Josipović novinarima tijekom održavanja Dana poduzetnika u hotelu Westin.

Dobro je razmišljati o poboljšanju i promjenama zakona ali još je važnije razmišljati da se striktno poštuju i provode ti zakoni, a upravo nasilje na stadionima pokazuje da to uvijek ne činimo, kazao je Josipović komentirajući najave iz Vlade da će se drastično postrožiti zakonske kazne za nogometne huligane.

Tijekom, za vrijeme i nakon subotnje utakmice Dinamo - Hajduk izbili su veliki neredi u kojima je teško ozlijeđen jedan policajac, a u napadu huligana 18 policajaca je zadobilo lakše ozljede. Također su teško ozlijeđena dva navijača a 18 lakše.

Osim toga, u divljanju je počinjena i znatna materijalna šteta na stadionu, kao i na automobilima, autobusima i tramvajima. (hina/metro-portal)

04.05.2010. 14:54:05
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh