« Seks
objavljeno prije 6 godina i 11 mjeseci
EH, DA ...

Narcisi su najgori i nevjerni seksualni partneri

Pretjerani fokus na sebe povezan je s narcisoidnošću, što znači da takva osoba u vezi misli isključivo na ostvarivanje svojih želja i zadovoljenje isključivo vlastitih potreba

Ne treba vam takav partner...
Ne treba vam takav partner... (DeviantArt)
Više o

seks

,

seksualni partneri

,

narcis

Pretjerani fokus na sebe te općenito "uzimanje sebi za pravo" povezani su s narcisoidnošću, što znači da takva osoba u vezi misli isključivo na ostvarivanje svojih želja i zadovoljenje isključivo vlastitih potreba.

Onog časa kada pronađu novog uzbudljivog partnera, bez razmišljanja će se posvetiti svom predmetu želja. Ako ste bili u vezi s narcisoidnom osobom vjerojatno su vam poznate karakteristike ponašanja takvih osoba. To su oni koji su dugo pred zrcalom, stalno traže usluge, jako su potrebiti i čini se da baš ne mare za potrebe i osjećaje onog drugog ili vas.

Kad smo kod seksualnosti, narcisi očekuju da vi zadovoljavate dok strpljivo čekate da se i vas zadovolji. Moguće je i vjerojatno da će narcisoidni partner varati što vas čini nervoznim i uplašenim te nerijetko tražite dokaze za prevaru, analizirate vremenske sljedove i njegove/njene odgovore.

Pitate se događa li se što s novom osobom na njegovom poslu ili susjedom u zgradi ili je to netko s roditeljskog sastanka.

Narcisi moraju uvijek dobro izgledati te biti obasipani pažnjom pa je logično da bi se rado upustili u svakakve avanture.

U novoj studiji psiholozi James McNulty sa Sveučilišta Florida State i Laura Widman s Medicinske škole Duke ispitivali su odnos među seksualnim narcisima i nevjerom u ranoj fazi braka.

Koristeći uzorak od 123 svježe oženjenih parova, tražili su da ispune upitnike koji mjere narcisoidnost i odnos narcisoidnosti i braka, nevjeru te seksualno zadovoljstvo. Jedna grupa parova je tijekom 4 godine popunjavala upitnik o općenitoj narcisoidnosti dok je druga grupa tijekom 1 godine popunjavala upitnik o seksualnoj narcisoidnosti.

Snaga ili vrijednost ovog istraživanja je u tome što su oba partnera popunjavala upitnike, a ne samo jedan, kao mnogo puta prije u sličnim istraživanjima. Osim toga, partneri su bili nešto stariji i posvećeniji vezi te su praćeni tijekom određenog vremena.

Više pročitajte na portalu Genijalno.hr

07.06.2017. 21:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh