« Život
objavljeno prije 2 godine i 6 mjeseci
PROBAJTE

Napunite se energijom - drveća

Grljenje drveća ne bi trebalo trajati duže od nekoliko minuta, a u to vrijeme bi bilo poželjno biti u potpunoj tišini i opuštenosti

Zagrlite si drvo...
Zagrlite si drvo... (Arhiva)
Više o

dendroterapija

,

grljenje drveća

Energija drveća najviše se emitira u jutarnjim i ranim popodnevnim satima. Smatra se kako bi najbolje bilo boraviti u šumi u periodu do 17 sati. Grljenje drveća ne bi trebalo trajati duže od nekoliko minuta, a u to vrijeme bi bilo poželjno biti u potpunoj tišini i opuštenosti. Ne preporučuje se pomicanje za vrijeme dendroterapije kao niti grljenje drveća tri sata prije spavanja.

Razlika energija koje drveće odašilje razlikuje se i ovisno o godišnjem dobu. Dendroterapija ljeti pomaže u liječenju fizičkih bolesti i reuma, a zimi ima opuštajući efekt na psihološko stanje.

Da biste grlili drvo i prihvatili njegovu pozitivnu energiju trebate doći do njega, okrenuti se licem prema drvetu i naprosto ga zagrliti. U tom trenutku možete i meditirati te paziti na disanje kako bi upili što više njegove energije. Čitav proces treba trajati nekoliko minuta. Ako nemate priliku boraviti u šumi svaki dan, a želite primati dobru energiju, pokušajte u domu imati što više drvenog materijala ili čak komad određenog drveta.

>> Vaše drvo prema znaku horoskopa >>

Od davnina slavenskog učenja postoji vjerovanje i priče da prirodni elementi koji nas okružuju mogu imati iscjeliteljsko djelovanje. Iz tog učenja dolazi i liječenje biljem, ali i dendroterapija ili liječenje drvećem.

Kao i kod biljaka, različito drveće ima drugačiju energiju koja ima utjecaj na ljudsko stanje i zdravlje. Neka stabla tako mogu imati negativnu energiju i u dendroterapiji bi se trebala izbjegavati.

Osim što se smatra da to drveće odašilje negativnu energiju, smatra se kako ono ljudima „krade pozitivnu energiju" umjesto da je daje. Drveće koje šalje negativnu energiju i koje bi trebalo izbjegavati u dendroterapiji su smreka, jela, joha, jasika, trešnja i vrba.

>> Mala škola Feng Shuija - drugi dio >>

S druge strane, najbolje drveće za dendroterapiju koje će donijeti dobru energiju i za koje se vjeruje da može izliječiti bolesti. Najbolji u tome su hrast, breza, bor, cedar, bagrem, klen, jarebika, jabuka i šljiva.

20.09.2021. 21:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh